3. takım Konyaspor olur

3. takım Konyaspor olur

Konyaspor'un eski futbolcularından Bahattin Güneş, Spor Müdürümüz Recep Çınar'ı ziyaret ederek, yeşil-beyazlı ekibin spor lige çıkacak üçüncü takım olabileceğini söyledi.

Antalya'de gerçekleştirilen kurs dönüşü Konya'ya gelen ve eski dostları ile hasret gideren Bahattin Güneş, Haldun Üstel ile birlikte  gazetimiz spor müdürü Recep Çınar'ı ziyaret etti ve eski günleri yadetti. Konyaspor'un tarihinde ilk kez 1. lige çıktığı dönemde yeşil-beyazlı ekibin formasını giyen Bahattin Güneş, Konya'yı çok gelişmiş olarak bulduğunu,  Konya'nın yaşanabilir şehirler arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Konyaspor'la ilgili düşüncelerini da açıklayan Bahattin Güneş, “Konyaspor gerçekten çok iyi takım ve süper lige çok yakışır” dedi.  Konyaspor'u yakından takip ettiğini ifade eden Bahattin Güneş, “Doğruyu söylemek gerekirse Konyaspor Kayseri Erciyes'ten de, Rize'den de daha kaliteli bir takım. Ancak, sıkıntılı bir süreç geçirdiler ve play-off mücadelesi veriyor. Ben bir futbol adamı olarak Konyaspor'un süper lige yükselen 3. takım olacağı inancını taşıyorum. Çünkü, sıradan bir takım değil. Dolayıasıyla play-off'ların en başarılı takımı olacağını ve hakettiği süper lige çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.   

TAKIMIN YOKSA 42 BİNLİK STAT NEYE YARAR

Konyalıların takıma sahip çıkmasının gerektiğini de söyleyen Bahattin Güneş, “Trabzon şehri hem nüfus olarak, hem alan olarak Konya'nın çok çok gerisinde, bu bir gerçek. Ancak, konu futbola geldiği zaman Konya, Trabzon'un yanında zerre bile değil. Buradaki olay şu; Futbol Trabzon halkının yaşam biçimi olmuş. Çünkü, Trabzon'u dünyaya tanıtan futbol olmuştur. Dolayısıyla Trabzon halkı bunu biliyor ve ona göre de takımını sahipleniyor. Trabzonspor'un en büyük avantajı da halkın futbolu sevmesidir. Konya'da maalesef bu yok. Konyalı hem futbola hem de spora sıcak değil. Aslında Konya'nın inanılmaz bir potansiyeli var, ama bu potansiyel değerlendirilemiyor. Bakın 42 bin kişilik stattan bahsettiniz. Takımın olmasa, spor yapanın olmasa 42 bin kişilik stat olsa ne olur olmasa ne olur. Önemli olan o stadın hem içini hem de tribünlerini doldurmak istiyorsanız, futbolu sevecek ve takımınızı bir üst lige çıkarmanın çabasını vereceksiniz.”

GAZETENİZİ ÇOK BEĞENDİM

Merhaba Gazetesi'ni de çok beğendiğini söyleyen Bahattin Güneş, Konya basının Konyaspor noktasında önemli bir etkisinin olduğunu, bunu yeşil-beyazlı takımda forma giydiği dönemlerden bildiğini söyledi. Güneş, Konya'da spor basının önemine vurgu yaparak, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, gazetenizi çok beğendim. Hem içerik olarak dolu dolu, hem de görsel olarak ulusal gazetelerden bir farkı yok. Ama şunu itiraf etmeliyim ki, binanız çok güzel. Trabzon basını çok güçlü olmasına rağmen, böyle bir binaları yok. Gazetelerin fiziki görüntüleri de çok önemli. Ben gerçekten burayı çok beğendim. Benim Konyaspor'da top oynadığım yıllarda gazete binaları bu kadar donanımlı değildi. Ama baktığımız zaman bugün Konya nasıl çağ atlamışsa, gazeteler de Konya'nın gelişmesine ayak uydurmuşlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.