3 Milyon TL Dolandırılmışız

3 Milyon TL Dolandırılmışız

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, 2014 yılında Konya’da vatandaşların yaklaşık 3 milyon lirasının dolandırıldığını açıkladı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, son zamanlar artış gösteren telefon dolandırıcılığı olaylarıyla ilgili banka ve PTT müdürlerine "Telefonda dolandırılıcık" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Polisevi’nde düzenlenen toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Saadetin Aksoy’un yanı sıra şube amirleri, banka ve PTT müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Konya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sadettin Aksoy, artan dolandırıcılık olaylarıyla ilgili banka ve PTT müdürleriyle koordineli çalışmak ve fikir alışverişinde bulunmak için böyle bir toplantı düzenlediklerini ifade etti. Aksoy, “Belki çok fazla bir araya gelemiyoruz. Bazı banka müdürlerimizi bazen biz ziyaret ediyoruz, bazen onlar bizi ziyaret ediyor. O vesileyle görüşebiliyoruz ama bu kadar banka ve PTT müdürünü bir arada bulma fırsatımız pek az oluyor. Biz hem size kendi teşkilatımızın bu konularla ilgili birimlerini tanıtmak hem de son zamanlarda artan bu tarz olaylarda hareket tarzını belirlemek amacıyla sayın İl Emniyet Müdürümüzün talimatıyla böyle bir toplantı düzenledik” dedi.

Daha sonra Asayiş Şube Müdürü Gökhan Yağmur, toplantıya katılan banka ve PTT müdürlerine bir sunum gerçekleştirdi. Yağmur, Konya ve çevresindeki illerde telefonla dolandırıcılık olaylarında artış görüldüğü için bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ayrıca olacak ama kamu görevlileriyle iş birliği açısından bilgilendirmenin faydalı olacağını düşündüğümüz için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Yağmur, Konya’da 2014 yılı içerisinde il merkezinde iletişim yolu ile 126 olayın meydana geldiğini, bunlardan 34’ünün teşebbüste kaldığını, 45’inin de aydınlatıldığını aktararak, “Olaylarla ilgili olarak 27 şahıs yakalanmış, 8 şahıs tutuklanmış, 6 şahıs hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Gerçekleşen 92 olayda müştekiler altın, ziynet, dolar, euro gibi olmak üzere toplam 2 milyon 839 bin 493 TL dolandırılmışlardır” dedi.

2014 yılında gelen telefon dolandırıcılığı ihbarlarında vatandaşın dolandırılan para miktarının 2 milyon 839 bin 493 lira olduğunu belirten Yağmur, 2015 Ocak ayı içinde ise bu dolandırılan para miktarın 787 bin 973 lira olduğunu kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.