29 futbolcu forma giydi

29 futbolcu forma giydi

Turkcell Süper Ligde geride kalan 2008-2009 sezonunda kadrosu geniş takımlar hayal kırıklığı yaşarken, dar kadrolu ekiplerin başarılı olduğu gözlendi.

Ligin son haftasında averajla lige veda eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, geride bıraktığımız sezonda 29 futbolcu ile mücadele etti. Konyaspor’da forma şansı giyen futbolcular ise şunlar: Cihan Haspolatlı, Veysel Cihan, Milos Mihajlov, İsmail Güldüren, Celaleddin Koçak, Jefferson, Fahri Tatan, Mehmet Çoğum, Kaue Da Silva, Roman Kratochvil, Zafer Demir, Ömer Gündostu, Erdal Kılıçarslan, Oğuzhan Bahadır, Mustafa Er, Ayman, Erhan Albayrak, Bülent Bölükbaşı, Serhat Akın, Serhat Akyüz, Branimir Poljac, Jonathan Tehoue, Şener Aşkaroğlu, Musa Büyük, Caner Altın, Fatih Egedik, Ferdi Başoda, Koray İçten, Eren Şen.

Süper Lig’de mücadele eden 18 takım, geride kalan 34 haftalık periyotta, toplam 519 futbolcuya forma vererek hedeflerine ulaşmak için çaba harcadı. Sezon içinde küme düşmesi kesinleşen ilk takım olan Hacettepe, lig boyunca 36 oyuncuya şans tanıdı. Küme düşmesi lig bitmeden kesinleşen Kocaelispor ise 46 futbolcuyla mücadele ederek tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istese de başaramadı. Körfez ekibi, ligi 3. sırada bitiren Trabzonspor’un 2 katından fazla futbolcuyu sahaya sürdü. Son hafta Antalyaspor’un Ankaragücü’nü 1-0 yenmesiyle Bank Asya 1. lig’e düşen 3. takım olan Konyaspor ise sezon boyunca 29 futbolcuyla mücadele etti.  
DAR KADROYLA GELEN BAŞARI
Süper Lig’de 6 yıl aradan sonra şampiyon olmayı başaran Beşiktaş’ta, teknik direktörler Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli, sezon boyunca toplam 24 futbolcudan faydalandı. İki sezondur şampiyonluk kovalayan Sivasspor’da, teknik direktör Bülent Uygun, 22 oyuncuya şans verirken, kırmızı-beyazlı takım, ligin en dar kadrolu ekiplerinden biri olarak dikkati çekti. Ligin bitimine kısa bir süre kala teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayıran Trabzonspor ise Süper Lig’de en az futbolcunun forma giydiği takım olarak göze çarptı. Bordo-mavili takımda, sezon boyunca 20 oyuncu takımının başarısı için mücadele etti. Bu yıl şampiyonluk hedefini gerçekleştiremeyen ancak gelecek sezon UEFA Kupası’na katılma hakkını kazanan takımlardan Fenerbahçe 26, Galatasaray da 27 futbolcudan yararlandı. Süper Lig’de yer alan takımların oynattığı futbolcu sayıları şöyle: Ankaragücü (32), Ankaraspor (30), Antalyaspor (27), Beşiktaş (24), Bursaspor (33), İstanbul Büyükşehir Belediyespor (27), Denizlispor (33), Eskişehirspor (28), Fenerbahçe (26), Galatasaray (27), Gaziantepspor (24),Gençlerbirliği (33), Hacettepe (36), Kayserispor (26), Kocaelispor (42), Konyaspor (29), Sivasspor (22), Trabzonspor (20).
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.