250 kişi istihdam edilecek

250 kişi istihdam edilecek

Aylık kargo kapasitesini 1200 adetten 50 bine çıkaran PTT Konya Başmüdürlüğü, ihtiyaca daha iyi cevap vermek için 250 personel istihdam etmeyi hedefliyor

Konya PTT Başmüdürlüğü 23 merkez, 72 şube, 20 acente olmak üzere toplam 115 otomasyona açık işyeriyle hizmet veriyor. 2009 sonu itibariyle bütün merkez binalarını PTT Bank için yeniden dizayn etmeyi planlayan PTT Başmüdürlüğü, şu anda 18 merkezde düzenlemeyi bitirdi, 5 tane de ise çalışmalarını sürdürüyor. 2008 yılında Mevlana Posta İşleme Merkezi’ni hizmete açarak PTT işlemlerini daha sağlıklı hale getiren Başmüdürlük, 230 memur, 354 dağıtıcı ve diğer elemanlarıyla birlikte toplam 700 personeli ile hizmet vermeye devam ediyor.
Geçmişte sadece posta işlemlerini yürüten PTT, şimdilerde hizmet bankacılığı ve lojistik kargo hizmeti de sunuyor.
AYDA 1200 KAPASİTEDEN 50 BİNE ÇIKILDI
Konya PTT Başmüdürü Hakkı Altuntaş, 2008 yılında kargo işlemlerini başlattıklarını anımsatarak, şu anda en ucuz, süratli ve emniyetli kargoyu PTT’nin taşıdığını vurguladı. Vatandaşların da bunun farkında olduğundan her gün onlarca kişi ve işyeri sahibinin PTT ile kargo sözleşmesi yaptığına işaret eden Hakkı Altuntaş, buna paralel olarak kargo potansiyelinin onlarca hatta yüzlerce kat arttığını vurguladı. Hakkı Altuntaş, geçmişte aylık 1200 kapasiteden şimdilerde 50 bine kadar çıktıklarını söyledi. Kısa zaman diliminde oluşan artışa ilk anda cevap vermenin mümkün olmadığını anlatan Altuntaş, açığı en kısa sürede kapattıklarını söyledi. Altuntaş, bu bağlamda önümüzdeki dönemde 250 personel istihdam etmek için çalışma başlattıklarını dile getirdi.
İSTEYENE MAAŞI EVİNDE ÖDENEBİLİYOR
Vatandaşın bütün ödemelerini yapabileceği tek noktanın PTT olduğunun da altını çizen Hakkı Altuntaş, hizmet bankacılığının yüzde 80 potansiyelinin kendileri üzerinden gerçekleştiğini belirtti. Emekli, özürlü ve yaşlı maaşlarının artık PTT tarafından verildiğini ve geçmişte banka önlerinde oluşan kuyrukların sona erdiğini anlatan Hakkı Altuntaş, daha iyi hizmet için PTT’ye gelemeyecek durumda olanların maaşını da evlerinde ödediklerini dile getirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.