25. Ayakkabı ve Yan Sanayi Fuarı açıldı

25. Ayakkabı ve Yan Sanayi Fuarı açıldı

KTO-Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Konya Ayakkabı, Yan Sanayi ve Moda Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve protokol üyeleri katıldı.

Açılışın ardından yaptığı konuşmada ayakkabıcı esnafının ve ayakkabıcılık sektörünün sorunlarına değinen Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, “Konya, ayakkabı sektöründe ilk üç içerisinde yer alıyor. Bütün bunlara rağmen ayakkabı sektörü marka olma yolunda ilerliyor. İhracattaki gelişmeler sektörün geleceği açısından umut veriyor. Ancak bunun yanında sorunlarımız da var. Bu sorunların başında haksız rekabet geliyor. Bizden ayakkabıyı 40 liraya alan firmalar mağazalarda aynı ürünü 250-300 liraya satıyor. Bu mağazalar sürekli indirim yapıyor, yüzde 50 indirim yapsa bile 250 yerine 125 liradan satıyor yine de kar ediyor. Oysa kendisine bu ayakkabının maliyeti en fazla 50 lira. Bizim daha fazla ayakkabı üretip satabilmemiz için bu soruna bir çözüm bulunması lazım'' diye konuştu. Uzman, Konya'da ciddi bir ayakkabı üretim altyapısı oluştuğunu ifade ederek, Selçuk Üniversitesi bünyesinde açılan 2 yıllık Ayakkabı Tasarımı Bölümü'nün 4 yıllık haline getirildiğini, bu bölümün 2011-2012 eğitim döneminde ilk öğrencilerini alacağını açıkladı. 4 bin 500 metrekare alanda 96 firmanın katıldığı 25. Konya Ayakkabı, Yan Sanayi ve Moda Fuarı, 25 Temmuz akşamına kadar gezilebilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.