2018'de 31 cinayet işlendi

2018'de 31 cinayet işlendi

Konya'da 2018 yılı içinde yaşanan 36 olayda 31 kişi cinayete kurban gitti ve bu olaylarda toplamda da 24 kişi yaralandı. En fazla cinayet olayları ise şehir merkezinin dışında; Ereğli, Yunak, Karapınar, Hüyük, Güneysınır ve Akşehir'de görüldü

Konya'da son 1 yıl içinde yaşanan şiddet olaylarındaki artış, vatandaşı korkuttuğu kadar gelecek açısından da tehlike sinyallerini çalıyor. Birlikte yaşama duygusunun iyice zayıfladığı, insanların git gide değerlerinden koptuğu günümüzde, ülke genelinde olduğu kadar Konya'da da neredeyse her gün farklı bir olay yaşanıyor. En küçük bir tartışma bile, kan akıtır hale gelebiliyor. Paylaşma ve merhamet duygusunun ikinci plana atılması ve vatandaşların dini anlayıştan iyice uzaklaşması, sabrı bir de insanlara kıymet verme anlayışını ortadan kaldırdı. 2018 yılı içinde şehirde yaşanan 36 olayda 31 kişinin cinayet sonucu hayatını kaybetmesi ve 24 kişinin de yaralanması, toplumsal olarak gelinen noktanın vehametini bir kez daha gözler önüne serdi. Cinayet olaylarının ilçelerde çeşitli sebeplerden ötürü yaygınlaşması da dikkatlerden kaçmadı. Cinayetlerin temel sebebi ise ekonomi, kıskançlık, aldatma ve tarla meseleleri oldu.

İLK 5 AYDA 8 KİŞİ CİNAYETE KURBAN GİTTİ!

Konya'da 2018 yılı Ocak ayı içerisinde 2 farklı olay meydana geldi. Bu olaylarda 4 kişi cinayete kurban giderken, iki kişi de yaralandı. 2018 yılı, bu anlamda kanlı ve gergin başlamış oldu. Şubat ayında ise kayıtlara geçen 1 olay yaşandı. Bu olayda da 1 kişi öldü. Mart ayında Konya'da herhangi bir cinayet olayı yaşanmadı. Nisan ayında ise 4 farklı olay yaşandı. Bu olaylarda 2 kişi cinayete kurban giderken, 4 kişi de yaralandı. Mayıs ayında da 1 kişi cinayet sonucu hayatını kaybetti.

TEMMUZ AYI TAM BİR FACİA AYI OLDU!

Haziran ayında yaşanan olaylarda ise aralarında husumet bulunan kişiler arasında kavgalar görüldü. Haziran'da 1 kişi öldürüldü, 9 kişi de yaralandı. Temmuz ayı ise tam bir facia ayı oldu. Temmuz'da 6 farklı olay yaşandı. Temmuz ayının bilançosu ağır oldu. Bu ayda 5 kişi cinayet sonucu öldü. 5 kişi de yaralandı. Özellikle şehir merkezinde yaşanan 1 kişinin öldüğü 4 kişinin de yaralandığı olay yürekleri ağza getirdi. Bir restoran çalışanları tarafından gürültü yaptıkları gerekçesi ile uyarılan motosikletli şahıslar, Mevlana Meydanı yakınlarında dehşet saçtı. Yine Temmuz ayında bir radyoloji teknikeri ile Azeri bir kadın da cinayete kurban gitti.

AĞUSTOS'TA OLAYLAR EKSİK OLMADI!

Ağustos ayının da Temmuz'dan eksik kalır bir yanı olmadı. Ağustos'da 5 farklı olay yaşandı. Bu olaylarda 4 kişi öldürüldü, 1 kişi yaralandı. İlk önce 63 yaşındaki bir seyyar satıcı vurularak öldürüldü. Ardından amcası oğlu ile tartışan bir kişi başına aldığı sopa darbesi ile yaşamını yitirdi. Ağustos ayında bir de tuvalet kavgası yaşandı. Küçük tuvaletini yapmak için içinde bulunduğu araçtan inen bir genç, tartıştığı kişi tarafından öldürüldü. Yine bir şahıs komşusunun kendisini takip ettiği gerekçesi ile komşusunu tornavidayla yaraladı. Sonra da tabanca ile vurarak öldürdü.   

ABD'DEN GELDİ KONYA'DA CİNAYET İŞLEDİ

Eylül ayında yaşanan iki farklı olayda, 4 kişi yaralandı. Ekim ayında ise 4 farklı olayda 4 kişi yaşamını yitirdi. Hüyük'te 70 yaşındaki bir adam yakın arkadaşı tarafından öldürüldü. Daha sonra kapatılmış bir derneğin bodrum katında bir erkek cesedi bulundu. ABD'den eski eşinin kocasını kızı hakkında kötü konuştuğu gerekçesi ile öldüren zanlı da tutuklandı. Mısır tarlasına koyunların girmesi sonucunda da tarla ve koyun sahibi arasında tartışma çıktı. 1 kişi cinayete kurban gitti.  

2 BİN 200 LİRA İÇİN CİNAYET İŞLEDİ!

Kasım ayı da olayların eksik olmadığı bir ay olarak kayıtlara geçti. Kasım'da 5 farklı olay yaşandı. Bu olaylarda 4 kişi öldürüldü, 3 kişi de yaralandı. Olaylar ekonomik ve farklı sebeplerden dolayı yaşandı. Eğlence mekânında çalışırken, tanışıp evlendiği kocası tarafından bir kadın öldürüldü. Şiddetli geçimsizlik yaşadığını söyleyen bir kişi de karısını 3 yerinden bıçakladı. 1 kişi de çok yakın bir arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Zanlı arkadaşını cebindeki 2 bin 200 lira için öldürdüğünü itiraf etti. Bir kişi de işyerinde sigara içtiğini şikayet eden birini öldürdü ve 2 çocuğunu da yaraladı. Akşehir'de yaşanan olayda da bir kişi av tüfeği ile birini öldürdü. Aralık ayında ise bir kadın amcasının kendisine saldırdığı gerekçesi ile amcasını öldürdü. Kadın, amcasının ölümüne intihar süsü vermek istedi. Yine Aralık ayında bir Suriyeli kadın öldü. Suriyeli kadının daha sonra intihar ettiği öğrenildi. Ayrıca bir kişi de 7 yıl önce boşandığı eski eşini ve eşinin arkadaşını bıçaklayarak öldürdü. Aralık ayının son günlerinde bir kişi daha cinayete kurban gitti.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.