2008’de 16 madalya

2008’de 16 madalya

Konyalı sporcular, 2008 yılında yapılan ulusal ve uluslararası turnuvalarda 16 madalya aldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce yapılan açıklamaya göre, 2008 verilerine göre, Konyadaki lisanslı faal sporcu sayısının 3 bin 602 olduğu bildirildi.


Yeni kayıt yaptıranlarla birlikte, beş branşta 72 sporcunun yer aldığı Sporcu Eğitim Merkezlerinde 12 sporcunun madalya aldığı bildirildi. 2008 yılı içerisinde madalya kazanan Konyalı sporculardan 3’ü birincilik kürsüsüne çıkarken, 8’i ikinci ve 5’i de üçüncü oldu. Verilere göre; atletizmde Ozan İşgey İzmir, Cimnastikte Mesut Karakuş ise İstanbul’da birinci olarak altına madalya aldı. Halter de ise Sinan tetik, Karaman’da birincilik kürsüsüne çıktı. Konya’dan ikinci olan sporcular ise şunlar. Atletizm: Gülsüm Güneş (iki kez), Ozan İşgey (2 kez), Yusuf Onur Alışkan, Eren Alışkan ve Mustafa Arca. Halter: Mehmet Özcan.. Üçüncü olanlar. Güreş: Beytullah Topbaş, Mehmet Boztaş.. Halter: Mehmet Özcan, Sinan Tetik, Ahmet Devret, Mehmet Yanık.

Sporcu Eğitim merkezlerinin aynı dönem içerisinde atletizm, jimnastik, halter ve judo dallarında ulusal ve uluslararası turnuvalara katıldığı da dile getirilen açıklamada, Konyalı sporcuların 40 spor branşının 14’ünde dereceye girdiği kaydedildi.. Aynı zamanda, lisanslı faal sporcular arasında 49 sporcunun ilk 3’e girerek Konya’ya madalya kazandırdıkları açıklandı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.