200 milyon TLlik yatırım

200 milyon TLlik yatırım

Konya Şekerden 200 milyon TLlik yatırım

Pancar üreticileri ve Konya eşrafı tarafından 1952 yılında 10 milyon TL sermaye ile kurulan ve bugün Orta Anadolu’da küresel bir tarım ve sanayi devine dönüşen Konya Şeker, üretim hacmiyle hayvancılığının lokomotifi olacak Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi’nin temelini atıyor.

Konya Şeker’in iştiraki PANAGRO Tarım ve Hayvancılık A.Ş’ nin 200 milyon TL yatırımla Konya’da  inşaa edeceği Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi, Türkiye’nin taze et pazarın yüzde 15’ini tek başına karşılayabilecek kapasitede olacak. Konya Şeker, kendi yetiştirdiği ve bölge çiftçisinden tedarik edeceği hayvanlardan elde edeceği et ve sütü ülkenin en modern tesisi olması planlanan PANAGRO üretim üssünde değerlendirecektir. Üretim üssü 62 bin metrekare kapalı, 364 bin metrekare açık alanı ile günde 3 bin adet hayvan kesimi kapasitesine ve yine günde 1 bin ton süt işleme kapasitesine sahip olacak.

2010 Konya Kurumlar Vergisi rekortmeni Konya Şeker’in bu yatırımını hayata geçiren PANAGRO A.Ş binlerce çiftçinin katılımıyla gerçekleştirecek. Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi temel atma töreni 27 Mayıs 2011 Cuma günü Kaşınhanı Mahallesi, Konya-Mersin Karayolu 11. Kilometresi’nde saat 15.30’da başlayacak. Açılışa herkes davet edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.