2. Karaman dönemi

2. Karaman dönemi

Konyaspor, teknik adam Giray Bulak ile yollarını ayırdı. Ünal Karaman ile anlaşmak için girişimlerde bulunan yönetim kurulu tecrübeli teknik direktörü 1,5 yıllığına 2. kez takımın başına getirdi

Ligin bitimine iki hafta kala ligde kalmanın mücadelesini veren yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor’da teknik direktör Giray Bulak ile yollar ayrıldı. Kalan iki haftada takımı düşme hattından kurtarmak için hoca arayışları içine giren yönetim kurulu ilk olarak yeşil-beyazlı ekibin 2. ligde şampiyon olduğu sezon takım kaptanlığı yapan Hamza Hamzaoğlu ile masaya oturdu. Ancak Konyaspor camiasının ve taraftarların Hamzaoğlu’na tepki göstermesinin ardından yöneticiler ibreyi tecrübeli Teknik Direktör Ünal Karaman’a çevirdi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından yönetim kurulu, 2007-2008 futbol sezonunda Konyaspor’da altı ay kadar görev yapan ve teknik direktörlüğü Raşit Çetiner’e devreden tecrübeli teknik adamı ikna etmeyi başardı. Bazı siyasi isimlerinde devreye girmesi ile Konyaspor’un başına tekrar geçmeye sıcak bakan Karaman, yeşil-beyazlı yönetim kurulu ile 1,5 yıllığına imza atarak takımın başına geçti. Bugün sabah takımla birlikte idmana çıkacak olan Karaman, Konya’nın her şeyden önce geldiğini ve kalan iki haftada takımı düzlüğe çıkarmak için mücadele edeceklerini söyledi.
Yeşil-beyazlı ekipte, en az 10 hafta önce yapılması gereken operasyon geçte olsa, ligin bitimine 2 hafta kala, dün yapıldı. Pazar günü Eskişehirspor maçında alınan 2-1’lik yenilginin ardından olağanüstü toplanan yönetim kurulu, teknik direktör Giray Bulak ile yolların ayrılmasında birleşti ve önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile yapılan görüşmenin ardından bu karar yürürlüğe konuldu. Bulak ile yapılan görüşmede de 300 bin TL’ye varan alacağının 31 Mayıs’ta ödenmesi koşuluyla anlaşma sağlandı.
Konyaspor yönetimi ile teknik direktör Giray Bulak arasındaki sözleşme dün karşılıklı olarak feshedildi. Bulak, ligin 3. haftasında takımdan ayrılan Raşit Çetiner’in yerine takımın başına getirilmiş ve ilk kez Galatasaray maçında takımla sahaya çıkmıştı. Bulak döneminde yapılan 28 maçta Konyaspor 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 14 yenilgi aldı.
ÇİMEN: KAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK İSTEDİK
Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen yaptığı açıklamada, Teknik Direktör Giray Bulak ile yollarını ayırdıklarını ifade ederek, “Kan değişikliği yapmak istedik. Geçtiğimiz akşam yönetim kurulu toplantısında Giray Bulak ile devam etmeme kararı çıktı. Hocamıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ligde çok tehlikeli bir konumdayız. Son iki hafta kala takımın başına getireceğimiz teknik direktör için görüşmelerimiz devam ediyor. Bunların içinde Hakan Kutlu da var” diye konuştu.
SARITAŞ: CAMİAYA HAYIRLI OLSUN
Kulübü Başkan Yardımcısı Bünyamin Sarıtaş ise yaptığı açıklamada, yapılan yönetim kurulu toplantısında teknik direktör Giray Bulak ile devam etmeme kararı çıktığını söyledi. Takımın kötü gidişatının, kendilerini böyle bir karar almaya ittiğini ifade eden Sarıtaş, “Hocamıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Camiamıza hayırlı olsun. Yeni teknik direktörü konusunda arayışlarımız sürüyor. Kısa zaman için bu konu netleşecek” dedi. Konyaspor, Turkcell Süper Lig’in 5. haftasında takımın teknik direktörlüğüne getirilen Giray Bulak ile 28 maçta 14 mağlubiyet, 7 galibiyet, 7 beraberlik elde etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum