2. el eşyada durgunluk yaşanıyor

2. el eşyada durgunluk yaşanıyor

Antika eşyalardan elektronik aletlere, giyim eşyalarından oyuncaklara kadar birçok eşyanın rahatlıkla bulunabileceği Teller Pazarı, durgun günlerini geçiriyor.

Daha çok dar gelirli vatandaşlara hitap eden ikinci el ve spot piyasasında, çok düşük fiyatlarla alışveriş yapmak mümkün. Ancak, vatandaşların kullandıktan sonra değiştirmek ya da yenilemek için sattıkları ikinci el eşyalar, Teller Pazarı esnafının elinde kaldı. Teller Pazarı esnafı alışveriş merkezlerinin yaptığı kampanyalar ve kapıcıların ikinci el eşya satmaya başlamasının işlerinde durgunluğa neden olduğunu belirtiyor.

KAPICILAR İKİNCİ EL EŞYA SATMAYA BAŞLADI
Öğrencilerin çoğunluğunun oturduğu Bosna-Hersek Mahallesinde birçok kişinin ikinci el eşya satışı yapmasıyla, Teller Pazarına rağbet azaldığını belirten Teller Pazarı Esnafı Murat Özekçi, kapıcıların ve diğer kişilerin izinsiz ikinci el eşya satmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Murat Özekçi “Öğrencileri fırsata dönüştürmek isteyen bazı kapıcılar ve kişiler ikinci el eşya satmaya başladı ve işlerimiz durma noktasına geldi. Yetkililerin bu duruma çözüm getirmesi lazım. Çünkü bu insanlar ne vergi ne de dükkân kirası veriyor” dedi.
HALK 2. EL EŞYA KONUSUNDA YANLIŞ BİLİNÇLENDİRİLİYOR
Mağaza ve alışveriş merkezlerinin yapmış oldukları kampanyalarında işlerini olumsuz etkilediğini aktaran Özekçi, bu nedenle vatandaşların genelde ikinci el veya spot eşya almaktan vazgeçtiğini açıkladı. Bazı esnaflar tarafından oradaki malların kalitesiz veya çalıntı yönünde söylentilerin çıkarıldığına değinen Özekçi, “Kampanyayla birlikte müşteri kaybetmek istemeyen eşya mağazaları bizi vatandaşlara karşı kötülüyor. Oradaki eşyalar çalıntı, garantisi yok, spot mallar üç gün sonra bozulur şeklinde. Biz müşterilere eşyaların faturalarının ve garanti belgelerini gösteriyoruz. Bu pazara hiçbir şekilde çalıntı ve faturasız mal giremez. Çünkü burası devamlı denetim altında. Aynı zamanda buraya gelecek vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde bir evi eşyasını 5 bin TL’ye donatabilirken, burada 2-3 bin TL arasında evinin eşyasını alabiliyor” diye konuştu. Teller Pazarı’nın sorunlarının başında dükkânlarının bulunduğu yerin darlığı ve üstünün açık olmasının geldiğini ifade eden Özekçi, şöyle konuştu: “ Dükkânlarının dar olmasıyla birlikte eşyalarını koyacak yer bulamıyoruz. Ayrıca pazarın çatısının yapılması gerekiyor. Bunun için belediyeye dilekçe de verdik. Pazarın üstü açık olduğu zaman dışarıdaki eşyalarımızı yağmur yağdığında korumakta zorluk çekiyoruz. Bir de dükkân kiralarının düşürülmesi. Kiralar yüksek olduğu için böyle durgun günlerde ödemekte zorluk çekiyoruz” dedi.
HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.