2 bin 145 metrede iftar

2 bin 145 metrede iftar

2 bin 145 rakımlı tepede ormanları gözleyen ormancılar, bu yıl ilk defa yangın sezonunu oruçlu geçiriyor

Konya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kartaltepe Yangın Gözetleme Kulesi’nde günün 24 saati görev yapan memurlar 2 bin 145 metre yükseklikte iftar açıyor.
Kule görevlileri, 2 bin 145 ve bin 620 rakımlı tepelerden ormanları gözlüyor. 6 ay yangın gözetleme kulelerini mesken tutan ormancılar, bu yıl ilk defa yangın sezonunu oruçlu geçiriyor. Görevliler, iftarlık ve sahurluklarını dağların en yüksek tepelerinde kendileri hazırlıyor.
Konya Orman Bölge Müdürlüğü, bazı günler dağların zirvesinde görev yapan çalışanlarına iftar jesti yapıyor. İftara bir saat kala bölge müdürlüğüne bağlı kuleleri ziyaret eden Müdür Ali Fuat Ünal ve yardımcıları, görevlilere iftarlık ikramında bulunuyor. İlk ziyaretini Ilgın’daki Orman İşletme Şefliği'ne bağlı bin 620 rakımlı Kartaltepe yangın gözetleme kulesine yapan müdürler, 15 yıldır burada görev yapan Emin Sever'e iftar sürprizi yaptı. İftar vakti Bölge Müdürü Ünal ve diğer yetkilileri karşısında görünce şaşıran Sever, misafirleriyle birlikte oruç açtı. Ziyaretten memnun olduğunu söyleyen Sever, "Bölge müdürlerimiz bize güzel bir jest yaptı. Sorunlarımızı sıkıntılarımızı anlattık. Güzel bir Ramazan akşamıydı" dedi.
Bölge Müdürü Ali Fuat Ünal, Mayıs ayı ortalarında başlayan ve sonbahar yağışlarına bağlı olarak Kasım ayı sonuna kadar süren ve 24 saat esasına göre gözetleme yapıldığını, en ufak bir duman veya ateşin anında değerlendirilip gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.
Konya Orman Bölge Müdürlüğü’nde 15 adet gözetleme kulesi bulunduğu, genel ormanlık alanın yüzde 80’inin, yangına hassas alanın yüzde 98’inin görüş alanına girdiğini belirten Ali Fuat Ünal, buna ilaveten 31 motosikletli muhafaza memurunun yangına hassas bölgelerde devriye gezdiğini de aktardı. Ünal, gerek kendi kaynaklarından ve gerekse 177 Alo Orman Yangını hattına gelen yangın ihbarlarının anında değerlendirilerek orman alanları ile ormana yakın alanlarda çıkan ot ve anız yangınlarına 25 adetlik arazöz ekibiyle en kısa sürede müdahale edildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.