160 pedal terleyecek

160 pedal terleyecek

45. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda 23 ülkeden 160 pedal madalya için yarışacak

Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl 45’incisi düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Turu, 23 ülkeden toplam 160 sporcunun mücadelesine sahne olacak. Organizasyona yapılan yatırımın artmasının ardından son yıllarda büyük ilgi çeken 45. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 12 Nisan Pazar günü İstanbul’dan başlayacak ve 8 zorlu etap sonrasında 19 Nisan Pazar günü Alanya’da sona erecek. Dünya Bisiklet Birliği (UCİ) tarafından kategorisi geçen yıl 2.1’e yükseltilen turda, 23 ülkeden 18 profesyonel takım ile Almanya ve Türkiye Milli Takımları mücadele verecek. Toplam 160 bisikletçi, 8 gün boyunca bin 212 kilometre pedal çevirecek. İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda, ‘İstanbul-İstanbul’ etabıyla başlayacak tur, takımların İzmir’e hava yolu ile transferinden sonra 13 Nisandan itibaren ‘İzmir-Kuşadası’, ‘Kuşadası-Bodrum’, ‘Bodrum-Marmaris’, ‘Marmaris-Fethiye’, ‘Fethiye-Finike’, ‘Finike-Antalya’ ve ‘Antalya-Alanya’ etaplarıyla son bulacak.

EUROSPORT HER GÜN 2 SAAT CANLI YAYIN YAPACAK

Geçen yıl 106 ülkeden izlenebilen 45. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, bu yıl yapılan girişimlerin ardından 123 ülkede sporseverlerle buluşacak. TRT’nin naklen yayımlayacağı tur, Bisiklet Federasyonu’nun Eurosport İnternational televizyonuyla yaptığı anlaşmanın ardından Eurosport kanalında da her gün 2 saat canlı yayın yapılacak. Şu ana kadar dünyada sayıları 44’ü bulan 2.1 seviyesindeki turlardan hiçbirini yayımlamayan Eurosport, ilk kez Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu ekrana taşıyacak. Bu arada çekimler için 2 helikopter, 1 uçak ve 4 motosiklet kullanılacak.

Turu'un tanıtım toplantısında konuşan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, cumhurbaşkanlığı makamına yakışır standartta bir yarış düzenleneceğini ifade ederek, ''Bu yarışın Türkiye'nin en önemli organizasyonlarından biri olması için çalıştık. Ülke imajımıza ve bisiklet sporunun yaygınlaşmasına katkı sağlamasını, gelecek organizasyonlarımıza da referans olmasını istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, geçmiş yıllarda sıradanlaştırılan bu yarışın örnek bir çalışmayla bugünlere getirildiğini ifade ederek, ''Var olan potansiyellerimizi doğru organizasyonlarla hayata geçirdiğimiz takdirde ne gibi sonuçlar alabileceğimizin canlı bir örneğidir bu. Bu yıl dünyanın en iyi ekiplerinin katılımıyla tur düzenlenecek'' diye konuştu.

MÜFTÜOĞLU: ''YARIŞ, 123 ÜLKEDEN İZLENEBİLECEK

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun giderek dünyanın en önemli organizasyonlarından biri haline geleceğini aktarırken, bu organizasyonun televizyondan 123 ülkeden izlenebileceğini dile getirdi. Özellikle Eurosport International televizyonu ile yaptıkları anlaşmanın önemine dikkat çeken Müftüoğlu, şunları söyledi:

''Her gün 2 saat süreyle Eurosport'un canlı yayını olacak. Bu son derece önemli bizim adımıza. Uluslararası bir organizasyon düzenliyoruz. Dünyanın saygın turları arasında yer almak, tarihi ve turistik değerlerimizi tanıtmak, bisiklet sporuna özendirmek, olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil etmeye aday sporcular yetiştirmek temel amacımız. 23 ayrı ülkeden 18 profesyonel takım ile Almanya ve Türkiye Milli Takımları yarışacak. Toplam 160 bisikletçi, 8 gün süresince toplam bin 212 kilometre pedal çevirecek.'' Diğer yandan, Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı ve Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın, dünyanın önemli turlarıyla yarışır hale geldiklerini ifade ederek, hedeflerinin 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu dünyanın en iyi 14 yarışı arasına sokmak için Uluslararası Bisiklet Birliği'ne (UCI) başvuracaklarını belirtti.  

UCI takviminde yer alan ve yarışma kategorisi 2.1'e yükseltilen 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 12 Nisan'da İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda 'İstanbul-İstanbul' etabıyla başlayacak. Takımların İzmir'e hava yolu ile transferinden sonra tur, 13 Nisandan itibaren 'İzmir-Kuşadası', 'Kuşadası-Bodrum', 'Bodrum-Marmaris', 'Marmaris-Fethiye', 'Fethiye-Finike', 'Finike-Antalya' ve 'Antalya-Alanya' etaplarını takiben 19 Nisanda sona erecek. Tura katılan sporcular, genel, sprint, Türkiye güzellikleri ve dağ klasmanlarında toplam 150 bin Avro için yarışacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.