15 Yaşındaki Çocuk, Gözünde Tüfek Saçmasıyla Yaşıyor

15 Yaşındaki Çocuk, Gözünde Tüfek Saçmasıyla Yaşıyor

Gaziantep'te Şehitkamil ilçesine bağlı Bilek Mahallesi'nde bir bağ evi sahibinin, kendilerinden su isteyen çocuklara pompalı tüfekle saldırması 15 yaşındaki Abdulkadir Fıstık'ın hayatını kararttı. Vücuduna 12 saçma isabet eden çocuk,...

Gaziantep'te Şehitkamil ilçesine bağlı Bilek Mahallesi'nde bir bağ evi sahibinin, kendilerinden su isteyen çocuklara pompalı tüfekle saldırması 15 yaşındaki Abdulkadir Fıstık'ın hayatını kararttı. Vücuduna 12 saçma isabet eden çocuk, sağ gözünü kaybetti. Boynunda, gözünde ve kafasında saçmalarla yaşayan Fıstık'ın ailesi, başlattıkları hukuk mücadelesiyle olayın sorumlusunun cezalandırılmasını istiyor. Bağ evi sahibinin, bahçesinden kiraz yiyen çocuklarla kendi çocuğunu ve yeğenlerini karıştırdığını öne süren baba Hasan Fıstık, olayın ölümle de sonuçlanabileceğini belirterek, "Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağım. Benim çocuğumun hayatı mahvoldu. Bundan sonra bir gözü görmeyecek." dedi.

İddialara göre, 30 Mayıs'ta kuzu otlatan arkadaşlarının yanına giden Abdulkadir Fıstık, yakınlarında bulunan bağ evinin duvarına çıkarak ev sahibi A.Y.'den su istedi. Suyu getireceğini söyleyen A.Y. daha sonra evden pompalı tüfekle çıkarak 4 çocuğun üzerine ateş etti. Çocuklardan bir tanesi olaydan yara almadan kurtulurken, diğer 3 çocuğun vücudunun çeşitli yerlerine saçma isabet etti. Olayda en ağır yarayı alan ise 15 yaşındaki Fıstık oldu. Vücudunun çeşitli yerlerine 12 saçma isabet eden Fıstık, sağ gözünü de yaşanan bu olaydan sonra kaybetti. Sağ gözünü bir daha kullanamayacak olan Fıstık'ın ailesi, yaşanan bu olayın ardından hukuki olarak mücadele başlattı.

Baba Hasan Fıstık'ın iddiasına göre, bağ evi sahibi A.Y., bahçesinden 2 gün önce çalınan kirazların sorumlusu olarak, kendinden su isteyen çocukları gösterdi. Çocuklara öldüresiye ateş edildiğini kaydeden baba Fıstık, çocuğunun geleceğinin karardığını ifade ediyor. Fıstık şunları söylüyor: "Zanlı mahkemeye çıktı ve serbest kaldı. Benim böyle adalete aklım ermiyor. Biz nerede yaşıyoruz? Adam bir baklava çalıyor senelerce hapis yatıyor. Ama benim çocuğumun gözü çıkıyor, zanlı serbest kalıyor. Ben yeniden davacı olacağım. Hakkımı da sonuna kadar arayacağım. Buna sebep olan kişinin en ağır cezayı çekmesini istiyorum."

Sağ gözünü kaybeden Fıstık ise kiraz toplayan çocukların yüzünden kendilerinin yandığını dile getirerek, "Arkadaşlarım kuzu otlatırken yanlarına gittim. Bağ evinin duvarına çıktım ve su istedim. Ev sahibi de gelirken tüfeğini getirdi. Bahçesinden kiraz toplayan çocukları biz sanarak ateş açtı." şeklinde konuşuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.