11 Eylül Saldırısının 13. Yıl Dönümünde Yine Hüzün Ve Gözyaşı Vardı

11 Eylül Saldırısının 13. Yıl Dönümünde Yine Hüzün Ve Gözyaşı Vardı

ABD'de 11 Eylül terör saldırılarının 13. yıl dönümü anma programlarında yine hüzün ve gözyaşı vardı. Anma törenlerinin en büyüğü her yıl olduğu gibi yine New York’ta yapıldı. Terör saldırısında ölen yaklaşık 3 bin insanın...

ABD'de 11 Eylül terör saldırılarının 13. yıl dönümü anma programlarında yine hüzün ve gözyaşı vardı.

Anma törenlerinin en büyüğü her yıl olduğu gibi yine New York’ta yapıldı. Terör saldırısında ölen yaklaşık 3 bin insanın isimleri aile ve yakınları tarafından okundu. Saldırıda yıkılan New York’taki Dünya Ticaret Merkezi (İkiz Kuleler)’in bulunduğu yerde yapılan anma töreni, saygı duruşuyla başladı.

Bu yıl ilk defa anma törenleri kapsamında Ulusal 11 Eylül Anıt Müzesi’ni dileyen herkes gezebiliyor. Daha önce yalnızca 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin aile ve yakınları için açıktı müze. Müzede, saldırıda kullanılan uçaklardan kalma parçalar, 11 Eylül günü çekilmiş binlerce fotoğraf gibi o döneme ait çeşitli materyaller bulunuyor.

Bu yıl da saldırıda yıkılan İkiz Kuleler yerine yapılan Bir Dünya Ticaret Merkezi gökdeleninin açılışı yapılamadı. Yeni gökdelenin önümüzdeki yıl düzenlenen 11 Eylül törenlerinde açılacağı ifade edildi.

New York’taki anma törenine New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, şehrin federal, yerel senatör, milletvekilleri ile saldırıda hayatlarını kaybedenlerin yakınları katıldı.

OBAMA, BEYAZ SARAY’DA DÜZENLENEN TÖRENDE KONUŞTU

Washington’da düzenlenen anma törenine bayrakların yarıya indirilmesi ile başladı. Daha sonra Pentagon binasına dev ABD bayrağı asıldı. Bu gelenek 11 Eylül saldırılarının ertesi gününde itfaiyecilerin Pentagon binasına dev ABD bayrağı asmasıyla başlamıştı. Başkan Barack Obama, eşi ve Başkan Yardımcısı Joe Biden ise Beyaz Saray’ın bahçesinde düzenlenen anma törenine katıldı. Başkan, eşi ve yardımcısı önce 11 Eylül saldırıları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Obama, saldırının üzerinden 13 yıl geçtiğini ve bu süre zarfında yeni bir neslin yetişmeye başladığını belirterek, ‘‘11 Eylül nesli ülkemiz adına on yıldan fazla süren savaşla buna cevap vermiştir.’’ dedi.

11 Eylül sonrasında doğanların bugünün genç kız ve erkekleri olma yaşlarına ulaştığını belirten Obama, ‘‘Şimdiki nesiller, yine parklarımızı, stadyumlarımızı, şehirlerimizi dolduracak. Şimdiki nesiller yine cennetlere uzanan gökdelenler dikmeye devam edecek’’ şeklinde konuştu.

Dünyadan tüm şeytanların izlerini silemeyeceklerini belirten Obama, her zaman küçük bir cani grubun büyük kitlelere zarar verme potansiyeli olacağını ifade etti.

DAKİKA DAKİKA 11 EYLÜL SALDIRILARI

11 Eylül saldırılarının dakika dakika en önemli hadiseleri şöyle olmuştu;

08.48: Kaçırılan Amerikan havayollarına ait 11 uçuş numaralı uçak İkiz Kulleler’den kuzeyde olana çarptı.

09.03: Kaçırılan Unitded Havayollarına ait 175 uçuş numaralı uçak bu defa güney Kule’ye çarptı.

09.37: Kaçırılan Amerikan Havayollarına ait 77 uçuş numaralı uçak Pentagon’a çarptı.

09.59: İkiz Kuller’den güneydeki yıkıldı.

10.03: Kaçırılan United Havayolları'na ait 93 uçuş numaralı uçaktaki yolcular, uçağı kaçıranlarla mücadeleye etmeye başladı. Ve uçak Pennsylvania eyaletinde boş bir araziye düştü.

10.28: İkiz Kulleler’den kuzeydeki de yıkıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.