105 bin kişi aynı anda tavaf yapabilecek

105 bin kişi aynı anda tavaf yapabilecek

Üç aşaması olan Mescid-i Haram'ı genişletme çalışmalarında ilk aşamanın sonuna gelindi. Üç aşama tamamlandıktan sonra aynı anda 105 bin hacı klimalı ve gölgeli mataflarda tavaf yapabilecek.

Mescid-i Haram'da 1 saatte 105 bin kişinin tavaf yapabilmesine olanak sağlayacak olan tavaf alanının genişletilmesi projesi üzerinde yetkililer çalışmalarını sürdürüyor. 2 yıl sonra tamamlanacak olan projede mescidin tüm katlarını ve tavaf alanını kuşatan revakların rehabilitasyon ve yeniden yapılandırılmasına yoğunlaşıldı. Hacıların rahat tavaf yapabilmesi için tüm tavaf alanları gölgeli ve klimalı olacak.

Proje üç aşamalı olarak uygulanıyor. İlk aşamasından önümüzdeki Ramazan ayında yararlanılacak. Suudi makamlar proje tamamlanana kadar hacıların oranında yurt içinde %50 ve yurt dışında %20 oranında azaltma uygulanmasının gerekliliğini İslami Yardımlaşma Teşkilatı üyelerinin tümüne duyurdu. Buna ek olarak önümüzdeki Ramazan ayında umreci sayısı da azaltılıyor.

Tavaf alanında 1 saatte 48 bin kişi tavaf yapabiliyorken bu sayı genişletme çalışmaları sebebiyle 22 bin kişi azaltıldı.

Proje özel ihtiyaç sahipleri için de kolay yollar sağlıyor. Tavaf katları giriş ve çıkış kapasitesi için yeterli olan asansör istemleri ile donatılacak

Turk Arab News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.