Zulmün gölgesinde Akif konferansı

Zulmün gölgesinde Akif konferansı

İrşad Eğitim ve Dayanışma Vakfı, önceki gün Alaeddin Kültür Sarayında düzenlenen konferansla Milli Şair Mehmet Akif Ersoyu andı.

Akif’in mücadelesinin, eserlerinin ve yaşamının anlatıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan İrşad Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan, İsrail’in Filistin’e yaptığı hain saldırının acısını yüreklerinde hissettiklerini belirterek, tüm davetlileri bu kanlı saldırıda hayatını kaybeden Müslümanlar için Fatiha okumaya davet etti.
Doğan’ın ardından kürsüye gelen Araştırmacı Yazar Selahattin Yaşar, Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. Akif’i akif yapan şeyin yaşadığı ortam olduğunu dile getiren Selahattin Yaşar, “Onun yaşadığı ortam şu anda Filistin’in bulunduğu ortam ile aynı. Anadolu, bugün Filistin’de olduğu gibi işgal altındaydı. Mehmet Akif de, “Ses” adlı şiiri ile Anadolu’da örgütlü direnişi başlattı. İşgale bu şiirden önce de tepki vardı ama direniş yoktu” diye konuştu.
Akif’in “Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber. Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber” dizelerini hatırlatan Araştırmacı Yazar Selahattin Yaşar, “Filistin’de kanlı ve hain saldırıda şehit olanların arkasından ağlamamalıyız. Çünkü onlar şehit oldu. Şehit olmak kadar güzel bir şey var mı” dedi. Yaşar, günümüzde şairlerin edebi kişiliklerini göstermek için şiir yazdığını anımsatarak, Akif’in şiirlerindeki amacının hesaplaşma olduğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.