Zor ama iyi oldu

Zor ama iyi oldu

Konyaspor uzun bir maratonu süper lige çıkarak tamamladı. Kartal, Karabük ve Bucadan sonra Süper Lige çıktı

Konyaspor, Süper lig umuduyla çıktığı uzun lig yolculuğunu, yükselme grubunda aldığı başarılı sonuçla mutlu sonla tamamladı. Lig boyunca 3 teknik direktör değişikliği yapan ve bir yılda Hüsnü Özkara, Fuat Yaman ve Ziya Doğan ile çalışan Kartallar, ilk yarıda elde ettiği başarılı çıkışın aksine ikinci yarıda kaybettiği beklenmedik puanla ilk iki şansını iyi değerlendiremedi ve umutlarını yükselme grubu maçlarına taşıdı. Yeşil-beyazlılar, İstanbul’da yapılan yükselme grubu maçlarında; Adanaspor ve Karşıyaka’yı yenerek Pazar günü Altay ile final maçına çıktı. Rakibi önünde 1-0 yenik duruma düşmesine karşın ikinci yarıda attığı gollerle 2-1 öne geçen Kartallar, maçı 2-2’lik sonuçla tamamlayarak bir yıl aradan sonra yine Süper ligdeki yerini aldı.

İLK YARIDA 11 GALİBİYET
Ligin ilk yarısında; 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi alan ve attığı 29 gole karşılık kalesinde 14 gol gören Konyaspor, ikinci yarıda ise, 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgi elde ederek 14 gol attı ve 22 gol yedi. Kartallar, ligi 15 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 yenilgi ile kapattı.. Attığı 43 gole karşılık kalesinde 37 gol gördü.
Konyaspor, lig perdesini, Gaziantep deplasmanında aldığı 1-0’lık galibiyetle açtı.. İkinci hafta içi sahada Erciyesspor ile 1-1 berabere kalan temsilcimiz, 3. hafta da deplasmanda Çanakkale Dardanelspor 2-1 yenerek yoluna devam etti. Konyaspor, 4. hafta da iç sahada Bucaspor’u yenerek lider koltuğunu ele geçirdi. Yeşil-beyazlı ekibin liderliği 16. haftaya kadar sürdü.. Temsilcimiz, bu dönem içerisinde; içi sahada Kartalspor, Karabükspor, Mersin İdmanyurdu, Kocaelispor, Boluspor, Samsunspor’u, deplasmanda da Hacettepe’yi yendi.. Deplasmanda ise, Orduspor, Karşıyaka ve Adanaspor ile berabere kaldı, Rizespor’a yenildi. Konyaspor, ligin 16. haftasında, Giresun deplasmanında aldığı 3-2’lik yenilgiyle liderliği Karabükspor’a kaptırdı ve ilk yarının son maçında da Altay’ı içi sahada 2-0 mağlup etti.. 
İKİNCİ YARIDA ŞANSSIZLIK
Konyaspor ligin ikinci yarısında ise aynı başarıyı gösteremedi. İç sahada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a 1-0 yenilen Kartallar, ikinci hafta Kayseri deplasmanında Erciyes ile berabere kaldı. İç sahada Dardanel ve deplasmanda Bucaspor karşısında alınan yenilgilerin ardından Konyaspor yönetim kurulu zamansız verdiği yanlış bir kararla teknik direktör Hüsnü Özkara ile yollarını ayırdı. Kartal maçına antrenör Mehmet Yıldırım ile çıkan ve 1 puanla dönen Konyaspor’da, 25. hafta da takımın başına yine yanlış bir kararla Fuat Yaman getirildi.. Konyaspor, Yaman ile çıktığı maçlarda Orduspor ve Rizespor ile berabere kaldı. İç sahada Karşıyaka, deplasmanda da Karabükspor ve Mersin’e farklı yenilerek 5 maçta 2 puan alabildi.. Bu sonuç Konyaspor’u ilk iki yarışından uzaklaştırdı. 
YÖNETİMİ YANLIŞTAN DÖNDÜ
Konyaspor yönetim kurulu, 27. hafta sonunda yanlıştan döndü ve takımı tecrübeli çalıştırıcı Ziya Doğan’a teslim etti. Doğan ile daha iyi futbol oynamaya ve maç kazanmaya başlayan Kartallar, ilk üç maçta Kocaelispor, Hacettepe ve Boluspor’u yenerek yenidene lige sarıldı. Konyaspor, Adanaspor ve Samsunuspor beraberliklerinden sonra çıktığı maçta Giresunspor’u 2-1 yenerek adını play-off’a yazdırdı. Kartallar, son hafta da İzmir deplasmanında yedeklerden oluşan biri kadro ile çıktıkları maçta Altay’a yenildiler.
PLAY-OFF’TA YEDİ PUAN 
Konyaspor, iki İzmir temsilcisi Altay ve Karşıyaka ile ligi 3. sırada bitiren Adanaspor ile çıktığı play-off maçlarında başarılı bir grafik çizdi. Protokolü, yöneticisi ve 10 bine yakın taraftarıyla bütünleşen yeşil-beyazlılar Ali Sami Yene stadında Adanaspor’u 3-1’liki skorla devirerek Süper lig umutlarını artırdı.. İkinci maçında Karşıyaka ile karşılaşan Kartallar, İzmir temsilcisini ise tek golle geçerek umutlarını son maça taşıdı. Pazar akşamı Atatürk olimpiyata stadında Altay ile karşı karşıya gelen Konyaspor, rakibiyle 2-2 berabere kalarak 7 puanla Süperi lige yükselen 3. takım oldu ve Konya’ya düğün yaşattı.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.