Uzmanından kalp hastalarına "kan akışkanlığı ve vazospazm" uyarısı

Uzmanından kalp hastalarına "kan akışkanlığı ve vazospazm" uyarısı

Prof. Dr. Merih Kutlu, yazın sıcakla birlikte vücuttan sıvı, mineral ve tuz kaybı olduğunu belirterek, "Bu da kanın akışkanlığını azaltarak, pıhtılaşmaya meyli artırıyor." dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Merih Kutlu, AA muhabirine, kalp hastalıklarının dünyada ve Türkiye'de hayatı tehdit eden en önemli sağlık sorunu olduğunu söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada yılda yaklaşık 18 milyon kişinin kalp hastalıklarına bağlı nedenlerle hayatını kaybettiğini ifade eden Kutlu, bu oranın her geçen yıl arttığına dikkati çekti.

Kutlu, sıcaklığın ve nemin arttığı bugünlerin kalp hastaları için daha büyük risk oluşturduğunu vurgulayarak, "Nem, havanın hissedilen sıcaklığını arttıran bir faktör. Bu nedenle sadece sıcaklık değil, nem de çok büyük bir önem arz ediyor ki bölgemizde de nem çok yüksek. Bu nedenle de kalp hastalarının yaz aylarında sıcak ve nemli havalarda çok daha dikkatli olması gerekiyor." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.