ZMOdan Zootekni öğrencilerine seminer

ZMOdan Zootekni öğrencilerine seminer

Ziraat Mühendisleri Odası(ZMO) Konya Şube Başkanlığı tarafından Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğrencilerine ziraat mühendisinin çalışma alanları ve yönlendirici bilgiler verildi

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şube Başkanlığı tarafından Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğrencilerine ziraat mühendisinin çalışma alanları, geleceğin mühendisleri olarak şimdiden ne gibi hazırlıklar yapmaları gerektiği konusunda aydınlatıcı ve yönlendirici bilgiler verildi.
Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar, Ziraat Mühendisleri Odası üyelerinden Aygın Süt A.Ş. nin sahibi Zooteknist Ziraat Mühendisi Ali Tunahan Aygın, Şeker Yemden Zooteknist Ziraat Mühendisi  Kâşif Koral Koçak, Zooteknist Ziraat Mühendisi Ertuğrul Aslan ve Zooteknist Ziraat Mühendisi Ali Çolak, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 4. sınıf öğrencilerine okulu bitirdikten sonra iş hayatında karşılaşacakları problemler ve sektörle ilgili bilgi verdi.
Başkan Özkan Taşpınar, ziraat mühendislerinin görev ve yetkilerine ilişkin tüzük hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilere çalışmak istedikleri sektöre yönelik kendilerini geliştirmelerini ve kısa sürelide olsa bu doğrultuda özel sektörde çalışmaları gerektiğinin önemine dikkat çeken Taşpınar, “Bugün itibari ile çok fazla sayıda işsiz ziraat mühendisi kalmamıştır. Yine de siz mezuniyetten sonra iş bulmada zorluk yaşamak istemiyorsanız yabancı dil sorununu çözmeli, bölümünüzle alakalı farklı sertifikaları da mutlaka elinizde bulundurmalısınız. Ziraat Mühendisinin hakkını savunan, en büyük sivil toplum örgütü olan Ziraat Mühendisleri Odası’na mutlaka bulunduğunuz illerde kayıt yaptırmalı ve yönetimlerde aktif yer almalısınız” dedi.
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.