Ziraat Odası Sonunda Seçime Gidiyor

Ziraat Odası Sonunda Seçime Gidiyor

Yüksek Seçim Kurulu‘nun (YSK) seçim yapılması kararıyla 2 yıldır kayyum heyeti ile yönetilen Ziraat Odası için Genel Kurul yapacağı tarih belirlendi. Direk olarak İlçe Seçim Kurulu tarafından belirlenen karar gereğince Ziraat Odası 21...

Yüksek Seçim Kurulu‘nun (YSK) seçim yapılması kararıyla 2 yıldır kayyum heyeti ile yönetilen Ziraat Odası için Genel Kurul yapacağı tarih belirlendi. Direk olarak İlçe Seçim Kurulu tarafından belirlenen karar gereğince Ziraat Odası 21 Eylül Pazar günü Genel Kurula gidecek. Böylece 2 yıl aradan sonra çiftçiler, oda yönetimini kendileri belirleyecek.

Yüksek Seçim Kurulu delegelerin başvurusu ile Ziraat Odasının 2 ay içinde seçime gitmesini tarihinde İlçe Seçim Kurulu tarafından belirlenmesini kararlaştırdı. YSK kararı sonrası toplanan Merkez İlçe Seçim Kurulu, Ziraat Odası organ seçimlerinin 21 Eylül Pazar günü yapılmasını kararlaştırdı.

Karar örneği Ziraat Odası yönetimine gönderilerek, belirlenen tarihte seçimin yapılacağı yer tarih ve saatin ilan edilmesini istendi. 2 yıla yakın bir süredir Kayyum Heyetiyle yönetilen Ziraat Odasının kongreden sonra çiftçilerin seçtiği kişiler tarafından yönetileceğini söyleyen Oda Delegesi ve Üçtepe Köyü Muhtarı Muzaffer Özkan, YSK’nın daha önce alınan tüm kararları kanunsuz sayarak kaldırdığını ve adaletin tecelli ettiğini ifade etti.

Özkan, 21 Eylül Pazar günü delegelerin kendi istediği yönetimi belirleyeceğini ve Ziraat Odasının demokratik bir yönetime kavuşacağını belirterek, “Delegelerimiz sandığa giderek milli iradenin gereğini yaparak Ziraat Odasını kimin yönetmesini istiyorlarsa onları seçecektir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.