Ziraat Mühendisleri Odası Bölge Toplantısı Erzurum'da Yapıldı

Ziraat Mühendisleri Odası Bölge Toplantısı Erzurum'da Yapıldı

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) 3. Bölge Toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi. 11 il oda başkanı ve temsilcisinin katıldığı toplantıda bölgesel sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Ziraat Mühendisleri Odası Bölge Toplantısı...

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) 3. Bölge Toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi. 11 il oda başkanı ve temsilcisinin katıldığı toplantıda bölgesel sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Ziraat Mühendisleri Odası Bölge Toplantısı Polat Renaissance Otel'de düzenlendi. ZMO Genel Başkanı Özden Güngör'ün. ülkenin sosyo- ekonomik kalkınmasında ziraat mühendislerine önemli görevlerin düştüğünü ifade etti. Güngör, Türkiye'nin kalkınmasında tarımın önemli yeri olduğunu belirtti. Ziraat mühendislerinin, ülkenin kalkınması için gece gündüz çalıştığını dile getiren Güngör,"Ülkenin kalkınmasında tarım ve ziraat mühendislerinin önemi çok büyük." dedi.

STRATEJİK DEĞER OLUŞTURULACAK

ZMO Erzurum Şube Başkanı Erdal Şengül, sivli toplum kuruluşu olarak amaçlarının tarımsal kalkınma için ortak zaman ve akıl üretmek olduğunu dile getirdi. Ortak akıl toplantılarında elde edilen sonuçların bölge ve ülke tarımında kullanılması için önemli stratejilerin belirlenmesinde rol oynayacağını kaydetti. Bölge toplantılarının önemli bir boşluğu doldurduğuna da değinen Şengül,"Benzer problemleri yaşayan ve aynı kültürel coğrafyada bulunan aktörlerden oluşan bölge toplantıları platformu, tabandan tavana ya da taşradan merkeze bir yönelim, bir bilgi akışı ifade ettiği için önemli sonuçlar doğuracaktır. Bu toplantılardan elde edilen sonuçlar ortaya çıkan fikirler, veriden bilgiye dönüşmüş olacak ve stratejik bir değer ifade edecektir." dedi.

PARÇALANMIŞ ARAZİLER TOPLULAŞTIRILMALI

Ardahan İl Temsilcisi Neşat Ulutaş, Türkiye'nin en kaliteleri meralarına sahip olmalarına rağmen büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığı bakımından istenilen seviyede olmadıklarını dile getirdi. Verimli tarım arazilerinin miras nedeniyle bölünmesinin bölgede verimliğili düşürdüğüne değinen Ulutaş,"Tarımsal parseller fazla parçalanmış vaziyette. Tarım arazileri toplulaştırılmalı. Tarımsal ve hayvansal üretemin artış göstermesi için teşvikler artırılmalı." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.