Zindankale yeniden ihaleye çıkıyor

Zindankale yeniden ihaleye çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ancak temelinde tarihi eserlerin çıkması nedeniyle uzun bir süre inşaatı durdurulan Zindankale Katlı Otoparkı’nda proje tadilatının yapılmasının ardından 12 Nisan’da ihaleye çıkılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki otopark sorununa çözüm için 4 yıl önce Zindankale Katlı Otoparkı’nın yapımı çalışmalarına başlamıştı. İnşaat çalışmaları devam ederken temelde tarihi kalıntılar bulunması nedeniyle çalışmalar durdurulmuştu. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun da onayının alındığı tadilat projesi hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, temelin zarar görmemesi için gerekli önlemleri almıştı. Çalışmalar esnasında tarihi eserlerin zarar görmemesi için, tarihi kalıntıların üzeri plastik malzeme ile kaplandı, üzerine 10-15 santimetre kalınlığında kum döküldü. Fore kazıklar çakıldıktan sonra tarihi eserlerin üzerindeki malzemenin temizlenecek ve böylece otoparkın yanında tarihi eserlerin sergilendiği bir de sanat galerisi kazanılmış olacak.

Bu doğrultuda hazırlanan yeni tadilat projesi 12 Nisan 2010 günü ihaleye çıkılacak. İhale kapsamında; otopark tamamlanacak, tarihi eser çıkmasından dolayı otoparkın iptal edilen 2 bloğunun olduğu bölüme de sanat galerisi inşa edilecek. Sanat galerisi seyir terasları şeklinde olacak. Otopark da yeni düzenlemeyle 400 araç kapasiteli olacak. Çalışma, yer tesliminden itibaren 200 günde tamamlanacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.