“zeki Değil, Merhametli Ve Vicdanlı İnsana İhtiyacımız Var”

“zeki Değil, Merhametli Ve Vicdanlı İnsana İhtiyacımız Var”

Tayland’da düzenlenen “Merhamet: Budizm ve İslam arasında köprü” başlıklı konferansta konuşan Dr.

Tayland’da düzenlenen “Merhamet: Budizm ve İslam arasında köprü” başlıklı konferansta konuşan Dr. Art Ong Jumsai Na Ayudhya, dünyadaki barışın ancak kalplerdeki merhamet hissiyle sağlanabileceğine dikkat çekerek, “Zeki insana değil, merhametli, vicdanlı insana ihtiyacımız var.” dedi.

Nüfusunun çoğunluğu Budist olan Tayland, bugün “Merhamet: Budizm ve İslam arasında köprü” konulu konferansa ev sahipliği yapıyor. Konferans, Mahidol Üniversitesi Uluslararası Budist - Müslüman Anlayış Merkezi tarafından 3 - 4 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenleniyor.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Tayland’ın seçkin okullarından Sathya Sai’nin yöneticisi Dr. Art Ong Jumsai Na Ayudhya, “İyi dünyanın anahtarı” başlıklı sunum yaptı. Ayudhya konuşmasına, “Dünyanın barışa ihtiyacı var. Dünyadan başka bir yerimiz yok yaşayacak. Peki, neden birbirimizle savaşıyoruz? Birliğe ihtiyacımız var.” sözleriyle başladı.

Dünyalık istekler arttıkça mutluluk ve huzurun azaldığını söyleyen Dr. Ayudhya, “Gençler mutluluğu bar, gece kulübü gibi yerlerde arıyor. Ama mutluluk o tür yerlerden gelmiyor. Genç nesil ayrıca şu anki televizyon programlarından da uzak durmalı. Çünkü programlarda merhamet, barış, saygı, sevgi görmek artık çok zor.” dedi.

Dr. Art Ong Jumsai Na Ayudhya ayrıca kişinin başka birisini anlaması için öncelikle kendisini bilmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmasının sonunda, “Ağızdan konuşmayın, kalpten konuşun. Ağızdan konuşursanız beyne gider. Kalpten konuşursanız kalbe gider. Zeki insana değil, merhametli, vicdanlı insana ihtiyacımız var.” dedi.

Sunum sonrasında Cihan’a konuşan Dr. Art Ong Jumsai Na Ayudhya, “Bir dünyada yaşıyoruz. Bunun için barış içinde beraber yaşamalıyız. Birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Hiçbir neden birbirimize kötü kelimeler kullanmayı teşvik etmemeli ve yeni neslin ihtiyacı olan barış ve merhamet tohumlarının büyümesi için elimizden geleni yapmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.