Zekeriya Alp: Türkiye'de Hakemlik Zor, Sebebi De Futbolcuların Baskısı

Zekeriya Alp: Türkiye'de Hakemlik Zor, Sebebi De Futbolcuların Baskısı

MHK Başkanı Zekeriya Alp, Türkiye'de futbol hakemliğinin çok zor olduğunu ve sebebinin de futbolcuların hakemler üzerinde kurmak istedikleri baskı olduğunu söyledi.Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nun, 2015 yılı FIFA listesinde...

MHK Başkanı Zekeriya Alp, Türkiye'de futbol hakemliğinin çok zor olduğunu ve sebebinin de futbolcuların hakemler üzerinde kurmak istedikleri baskı olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nun, 2015 yılı FIFA listesinde yer alacak hakemlerini açıkladığı toplantıda konuşan Alp, "Amacımız hakemlerin her maçta standart kararları uygulayabilmeleri. Ama zaman zaman maçın gerginliği ve atmosferine bağlı olarak farklı kararlar çıkabiliyor. Bizim tek hedefimiz bundan sonra tüm hakamlerin aynı standartı yakalayabilmeleri. Hakemlik Türkiye’de çok zor. Bunun en önemli etkisi futbolcuların hakemler üzerinde kurmak istedikleri baskı. Eğer futbolcularımız bu doğrultuda iyi bir anlayış içerisinde olur ve iyimser davranırlarsa ümit ediyorum bu kaos bu kargaşa zaman içerisinde çok çabuk bir şekilde istdediğimiz doğrultulara gelebilir." ifadelerini kullandı.

Zekeriya Alp ayrıca, Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım’ın FİFA kokart listesinde olmamasıyla ilgili olarak da açıklamada bulundu. Alp, Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım’ın listeden çıkarılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ve bunun, bir görev değişikliği gibi görünmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.