Zehirli Dumana Karşı Maskeli Önlem

Zehirli Dumana Karşı Maskeli Önlem

Kadıköy’de, bir şirketin inşaat malzemelerinin bulunduğu depoda çıkan yangın mahalleliyi sokağa döktü. Kimyasal maddelerin yanmasıyla ortaya çıkan zehirli dumandan etkilenen vatandaşlar maske takmak zorunda kaldı. Yaklaşık bir saat süren...

Kadıköy’de, bir şirketin inşaat malzemelerinin bulunduğu depoda çıkan yangın mahalleliyi sokağa döktü. Kimyasal maddelerin yanmasıyla ortaya çıkan zehirli dumandan etkilenen vatandaşlar maske takmak zorunda kaldı. Yaklaşık bir saat süren söndürme çalışmalarına katılan bir itfaiye görevlisi ise merdivenle birlikte yere düştü.

Olay, saat 09.00 sıralarında Merdivenköy Mahallesi Çömlekçi Çukuru Sokak’taki 11 katlı binanın altındaki depoda meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın başta plastik borular olmak üzere kimyasal maddelere sirayet etti. Kısa sürede büyüyen alevler nedeniyle üst katlarda oturan vatandaşlar can havliyle kendilerini dışarıya attı. Zehirli dumandan etkilenmemek için evlerini boşaltan vatandaşlardan bazılarının evde besledikleri hayvanları da dışarıya çıkardıkları görüldü. Uzun süre dışarıda beklemek zorunda kalan vatandaşlar bir eczaneden aldıkları maskelerle dumandan korunmaya çalıştı. Yangına Kadıköy, Üsküdar, Erenköy, Ünalan ve Kayışdağı itfaiye ekipleri müdahale etti. Uzun süre kontrol altına alınamayan alevlere daha sonra köpüklü suyla müdahale edildi.

İTFAİYE GÖREVLİSİ MERDİVENDEN DÜŞTÜ

Binanın duvarlarını kırarak birkaç yerden söndürmeye çalışan itfaiye görevlileri de zor anlar yaşadı. Bir itfaiye görevlisi çıktığı merdivenle birlikte aniden yere düştü. Yara almadan kurtulan görevli merdiveni tutmayan arkadaşına tepki gösterdi. Yangın yaklaşık bir saat süren çalışmalardan sonra tamamen söndürüldü. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sırasında büyük maddi hasar meydana geldi.

Bu arada binada oturan bazı vatandaşlar iş yerine ruhsat veren yetkililere tepki gösterdi. Defalarca şikayet etmelerine rağmen tedbir alınmadığını ifade eden bina sakinleri yangına uykuda yakalandıklarını söyledi. Yangınla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.