"Zehirlenmeler Artarsa Rus Turistlerin Türkiye’ye Gidişi Yasaklanabilir"

"Zehirlenmeler Artarsa Rus Turistlerin Türkiye’ye Gidişi Yasaklanabilir"

Rusya tüketici hakları gözlemcisi Rospotrebnadzor, internet sitesinden yaptığı açıklamada Türkiye’de zehirlenme olaylarının artması durumunda, Rus turistlerin bu ülkeye gidişinin yasaklanabileceğini duyurdu.

Rusya tüketici hakları gözlemcisi Rospotrebnadzor, internet sitesinden yaptığı açıklamada Türkiye’de zehirlenme olaylarının artması durumunda, Rus turistlerin bu ülkeye gidişinin yasaklanabileceğini duyurdu. Türk yetkililer ise zehirlenme olaylarını doğrulamıyor.

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), 23’ü Alanya’da ve 24’ü Belek’te olmak üzere 69 Rus turistin mide ve bağırsak iltihabı nedeni ile zehirlendiği açıklandı. Rusya’nın Antalya Başkonsolosluğu Kemer’de de 69 Rus turistin zehirlendiği iddia edilmişti.

Rospotrebnadzor’un gelişmeleri yakından takip ettiği belirtilen açıklamada, “Türkiye’deki durum daha da kötüye giderse, Rus turistlerin bu ülkeye girişlerinin yasaklanması ile ilgili konu gündeme gelecek…” uyarısı yapıldı.

Rospotrebnadzor, turistlerin sağlığı açısından tur operatörlerine de “profesyonel” çalışmadıkları suçlamasında bulundu. Türk tarafına sitemde bulunan Rospotrebnadzor, “2011 yılından itibaren kurumumuz Türkiye Sağlık Bakanlığı’na enfeksiyon hastalıklarına karşı mücadele için defalarca işbirliği önerdi. Fakat şimdiye kadar Türk tarafının kabahati yüzünden söz konusu belge halen imzalanamadı.” iddiaları yer aldı.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Müdürü Maya Lomidze, “Rosptrebnadzor’un böyle bir yasağı uygulama hakkı var. Daha önce deli dana hastalığı nedeniyle İngiltere için uygulanmıştı.” dedi.

Cihan’a konuşan Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Celal Kılıç, zehirlenme olaylarıyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Kılıç, “Biz her iki otelde de gereken incelemeleri yaptık ve dolayısıyla sonuç olarak zehirlenme olaylarını doğrulamıyoruz.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.