Zafer: Şampiyonluk bizim hakkımız

Zafer: Şampiyonluk bizim hakkımız

Konyasporun tecrübeli isimlerinden Zafer Demir, başarılı bir ilk yarı geçirdiklerini ve Süper Lig yolunda ne kadar iddialı olduklarını gösterdiklerini belirtirken, devre arasını iyi değerlendirerek sezonun ikinci devresine iyi başlamak istediklerini söyle

Bank Asya 1.Lig'in mücadele gücü ön plana çıktığı için çok zorlu maçlara sahne olduğunu ifade eden Zafer Demir, "Süper Lig'den düştükten sonra belli bir toparlanma süreci gerekiyor. Bu sürecin fazla uzaması demek başarının gelmesini geciktirebilirdi. Ama oluşan kadronun uyum sorununu kısa sürede atlatması ve haftalar ilerledikçe oyun ve mücadele anlamında da istenilen seviyeye ulaşması bugün gelinen noktada başarımıza büyük katkı sağladı. Bunun yanısıra birlik beraberliğimiz ve hedefimize olan inancımız bizim en büyük avantajımız diye düşünüyorum. 17 hafta sonunda toplanılan 37 puanla ligin zirvesinde yer almamız küçümsenemeyecek bir başarı. Ama daha da iyisini yapıp puan farkını açarak ligin zirvesinde olabilirdik. Şanssız maçlarımız oldu. Sahamızda yakaladığımız seride şampiyonluk yolundaki rakiplerimizi mağlup ettik. İyi oynadığımız maçları da kaybettik. Futbolun içerisinde beklenmedik sonuçların olması normal. Fakat şampiyonluk iddiamızdan hiçbirşey kaybetmedik. Konyaspor her zaman hedefli bir takım olmuştur. İlk hedefimizi devreyi bize yakışır şekilde ligin zirvesinde tamamlayarak gerçekleştirdik. Şimdi sırada ikinci ve en önemli hedefimiz var. O da şampiyon olarak hak ettiğimiz Süper Lig'e yükselmek. Bunun için önümüzde birbirinden kritik ve önemli 17 maç var. Lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirerek ikinci devreye hazır girmek istiyoruz. Bunun için Cumartesi günü başlayacak Antalya kampımıza büyük önem taşıyor. Biz iyi takım olduğumuzu biliyoruz. Bunu ikinci devrenin başlamasıyla birlikte alacağımız başarılı sonuçlarla bir kez daha göstereceğiz" şeklinde görüş belirtti.

Zafer Demir, sezonun ilk yarısında iç sahada oynadıkları maçlarda bekledikleri taraftar desteğini bulamadıklarını ama gelen başarılı sonuçlarla tribündeki sayının her maç arttığını belirterek "Onların açısından baktığınız zaman Süper Lig'den düşmenin getirdiği moral bozukluğunu üzerlerinden atmaları biraz zaman aldı. Ama bakıldığında mağlup duruma düştüğümüz maçlarda bile verdikleri müthiş destekle ateşleyici güç oldular. Taraftarımızın gücü kesinlikle yadsınamaz. Şimdi kendi sahamızda oynayacağımız final maçlarında onları tribünleri tamamen doldurmuş şekilde yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.