Zade Vital örnek oldu

Zade Vital örnek oldu

TSE tarafından başlatılan, TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi belgesini, Konya'daki Helvacızade Grubu aldı.

Dünyada bir ilke imza atarak TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Standardı Belgesini almanın gururunu yaşadıklarını belirten Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, "Dünyanın farklı noktalarına ilaç ihraç eden bir ülke haline geldik" dedi

Türk Standardları Enstitüsü tarafından başlatılan "TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Standartı Belgesi" tüm sektörler içinde bir tek Helvacızade Grubu'na nasip oldu. Zade ve Zade Vital Ar-Ge Merkezleri ve Üretim Tesislerinde düzenlenen bir program ile belge Zade ailesine verildi. Programa; Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekilleri Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir ve Halil Etyemez, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Helvacızade Grubu Ceosu Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Sözbir, çok sayıda iş adamı, STK temsilcisi ve şirket çalışanları katıldı. Program, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin tarafından şirkete dünyada ilk olan hijyen ve sanitasyon belgesi verildi. Protokol konuşmalarının ardından Büyükhelvacıgil ailesi davetlilere üretim tesislerini gezdirdi.

vali-canbolat-(1).jpg

KONYA DÜNYADA İLKE ÖRNEK OLDU

Konya Valisi Yakup Canbolat, Helvacızade Grubu'nun Konya'nın önde gelen üretim firmalarının arasında yer aldığını ifade etti. 130 yıllık köklü geçmişinden aldığı güç ile Helvacızade'nin üretim yaptığını ve şehre önemli istihdam katkısı sağladığını kaydeden Vali Canbolat, şunları kaydetti: "Dünya genelinde 5 kıtada 65'ten fazla ülkeye yaptığı ihracat ile Helvacızade ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunuyor. Türkiye'nin ilk besin destekleri markası olarak üretilen Zade Vital'i de 2012 yılından itibaren sağlık alanında toplumumuz ile buluşturmuştur. 8 yıla varan Ar-Ge çalışması sonucu Türkiye'nin değerli bitki, meyve ve tohumlarını dünya standartlarında bir besin değeri haline getirmiştir.  TSE, uluslararası sektörde ilk kez hijyen ve sanitasyon yönetimi sistemini başlattı. Dünyada ilk kez bu belgeyi Konyalı Zade'nin alması bizlere mutlu etmiştir."  

halil-etyemez-(1).jpg

TOPLUMSAL ANLAMDA ZADE ÖNCÜ OLDU

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti olarak insan yaşamına, toplum sağlığı ve hijyenine büyük bir önem verdiklerini belirtti. Özellikle son yıllarda hijyen eğitimini yaygınlaştırdıklarını ifade eden Milletvekili Etyemez, Türkiye’nin en büyük 500 kurumu arasında yer alan, 70’in üzerinde ülkeye ihracat yapan Helvacızade’nin yöneticilerini ve çalışanlarını toplumsal sağlık vizyonuna öncülük yapmasından ötürü tebrik etti.

adem-sahin-(1).jpg

CESUR VE ÇALIŞKAN SANAYİCİNİN YANINDAYIZ

Ekonomiye yön veren ülkelerin uygunluk değerlendirme alanında uluslararası güce sahip olan ülkeler olduğunu ifade eden TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ise, "TSE'nin 10 yıllardır iğne ile kuyu kazar gibi yaptığı çalışmaların ülke ekonomisi ve üreticiler için stratejik öneme sahip olduğu bilinmektedir. Sanayi veTeknoloji Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan yerli ve milli üretimi desteklemeye yönelik yerli üretici ve ihracatçı için belgelendirme ve muayene gözetim faaliyetlerinde yüzde 2019 sonuna kadar tarife değiştirmeksizin yüzde 25 indirim uyguluyoruz. 1 Eylül itibari ile bu uygulamaya başladık. Vadesi geçmiş borçlara yeniden yapılandırma yapıyoruz. TSE, 64 yıldır yaptığı gibi Türkiye'nin çalışkan ve cesur sanayicisinin yanında olmaya devam ediyor. Bu anlamda Helvacızade Grubu'nun dünya üzerinde bir ilke imza atmasını çok önemsiyoruz ve kendilerini tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

selcuk-ozturk-(1).jpg

ŞEHRİN DİĞER FİRMALARINA REFERANS

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Helvacızade'nin tüm dünyaya ürünlerini ulaştırdığını söyledi. İhracatı, istihdamı ve ileri teknolojiye yatırımı ile Helvacızade'nin hem Konya hem de ülke ekonomisine cansuyu olduğunu kaydeden Başkan Öztürk, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Konya'ya böyle bir gururu yaşatan Helvacızade'ye teşekkür ediyoruz. Şehrimiz kalite ve standart konusunda derin bir kültür ve tarihe sahip. 13. yüzyılda bu topraklarda hayat bulan ve Anadoluya yayılan ahilik sisteminde ilk ve temel şart kalite ve standartı gözeterek ticaret yapmaktır. Konyalı bir firmanın dünyada bir ilke imza atarak, böyle bir belge alması şehrimiz firmaları için örnektir. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğimiz günlerde böyle bir belgeyi Konyalı firmanın alması çok önemlidir."

tahir-buyukhelvacigil-(1).jpg

ÜRETİM KAPASİTEMİZ 3 KATI ARTACAK

Son olarak konuşan Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de dünyada bir ilke imza atmanın haklı gururunu yaşadıklarını aktararak, şöyle konuştu: "130. hizmet ve şeref yılımızda TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Standardı Belgesini almanın önemini biliyoruz. Bugün, bizim için çok özel ve anlamlı bir gün. Şirketimizin temelleri 1888 yılında atıldı. İlk olarak helva ve şekerleme üzerine üretime başladık. Allah, birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Şirketimizi 3. ve 4. kuşaklarımız devralıyor ve çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyorlar. Annem ve babam hala hayatta ve iyiki hayattalar. Üzerimize titriyorlar,  varlıklarını hala hissettiriyorlar. Markalar geliştirerek, ihracat yaparak ve istihdam sağlayarak ülkemizin gelişmesi için çalışıyoruz.  Avrupa'nın en büyük tesislerine sahibiz. Yumuşak, sert, sığ ve  yarı katı ilaçlar üretiyoruz. Günlük kapasitemizi ek yatırımlarımız ile birlikte 3 kat artıracağız ve  bin 200 tona ulaştıracağız. İlaçlarını ithal eden bir Türkiye'den dünyanın farklı noktalarına ilaç satan bir ülke haline geldik."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

belge-toreni3.jpg


img_3897.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.