‘Yüzde 50 zam   algısı gerçekçi değil’

‘Yüzde 50 zam algısı gerçekçi değil’

Eğitim- İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul memura yüzde 50 zam algısının da enflasyon farkının da gerçekçi olmadığını söyledi.

TÜİK’in enflasyonu gerçekte olduğundan daha düşük gösterdiğini belirten Bahattin Ertuğrul, “TÜİK' in verilerine göre Aralık'ta enflasyon aylık yüzde 2.93 yıllık yüzde 64.77 oldu. Gerçekte ise üç haneli oranlarda seyreden enflasyon memurları, ücretli çalışanları, emeklileri, yoksulları ezip geçmektedir. Konfederasyonumuzun araştırmasına göre son altı aylık enflasyon yüzde 50,6 artarken son bir yıllık dönemde ise yüzde 100,2 arttı. Kamu çalışanları enflasyona ezdirilmiştir. Biz önceki yıllarda yaşadığımız kayıpların telafi edilemediği gibi iktidar memura hak ettiği zammı yapmamak için TÜİK rakamlarına sarılmıştır” dedi.

Emeğin yok sayıldığını dile getiren Bahattin Ertuğrul, “Ağustos ayındaki toplu sözleşme masasında maddi taleplerinin hiç birini kabul ettiremeyen sözde yetkili konfederasyon, iktidarın verdiği yüzde 15’lik zammı yüksek enflasyon kılıfına sararak kamu çalışanlarına ve emeklilerine yüzde 49.25 gibi yansıtacaktır. Masaya üç ayda bir zam ve üç ayda bir enflasyon farkı talebiyle oturup hiçbir talebini kabul ettiremeyen sözde yetkili konfederasyon “övüneceği” yüzde 49,25’lik zammın sadece 15 puanlık kısmı toplu sözleşmeyle alındı” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.