Yusuf Ziya İrbeç: Devlet Bahçeli beni öldürtmek istiyor

Yusuf Ziya İrbeç: Devlet Bahçeli beni öldürtmek istiyor

MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, MHP’nin Antalya mitinginde kendisine linç girişiminde bulunulduğunu iddia ederek Devlet Bahçeli’nin kendisini öldürtmek istediğini öne sürdü.

Daha önce MHP’den ihraç edilen ancak mahkeme kararıyla partiye geri dönen MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç’ten çok çarpıcı iddialar geldi. Yusuf Ziya İrbeç MHP’nin geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği Antalya mitinginde kendisine linç girişiminde bulunulduğunu ileri sürerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisini öldürtmeye azmettirdiğini iddia etti.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Yusuf Ziya İrbeç, Antalya'da Ülkü Ocakları temsilcisi bazı kişilerce protokole ayrılan yerde taciz edildiğini, MHP Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı'nın ise kendisine küfür ettiğini ileri sürdü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker'in öncülüğünde, elinde demir çubuklar olan kişilerle birlikte linç girişiminde bulunulduğunu ileri süren Yusuf Ziya İrbeç, bu olaylardan dakikalar sonra Devlet Bahçeli'nin olay yerine geldiğini ve sessiz kaldığını söyledi.

MHP KİŞİNİN PARTİSİ DEĞİL

MHP’li Yusuf Ziya İrbeç, "Şu ana kadar Genel Merkez yöneticilerinden hiçbir tepki gelmediği gibi linç girişimine karşı geçmiş olsun temennisinde bulunulmadı, özür dilenmedi. Nereden gelirse gelsin şiddete prim verilemez, 'oh olsun' denilemez. MHP, bir kişinin veya küçük bir grubun partisi değildir" ifadelerini kullandı.

PİMİNİ ÇEKİP PATLATALIM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisi için “İçimizdeki siyasi mayındır. Pimi çekip patlatalım” dediğini iddia eden Yusuf Ziya İrbeç, buna rağmen Devlet Bahçeli'ye karşı iyi niyetini koruduğunu ifade etti.

“DEVLET BAHÇELİ BENİ ÖLDÜRTMEK İSTİYOR”

Yusuf Ziya İrbeç, "Son gelişmeler karşısında Sayın Genel Başkan'ın şahsımı öldürmeye azmettirme anlayışından vazgeçmediğini görüyorum. Bu vahim durum bir an önce düzeltilmelidir. Kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama şarttır. Aksi takdirde, şahsıma yönelik hayati tehlike karşısında gerekli tedbirleri almak üzere yetkililerin resen harekete geçmesi gerekmektedir. Buradan yetkililere duyuruyorum. Seçildiğim bölgemde ihanet planlarını yapanlar engellenmelidir" dedi.

Gazetecilerin, “Bahçeli'nin sizi öldürmeye çalıştığını ifade ediyorsunuz” sözleri üzerine ise Yusuf Ziya İrbeç, "Ben söylemedim, basına yansıdı. Bu kanaatteyim. Bahçeli, 'İrbeç pimini çekelim patlatalım' diyor. Bu bir yönlendirmedir, ölüme azmettirme kadar tehlikedir. Birinci defasında 'tehlikeli ama tamir edilebilir' dedik ama ikinci kez linç girişimini kendi özel kalem müdürü marifetiyle gördüğümüzde ve Genel Başkan'dan şu ana kadar tepki gelmedi. Bunun önleminin alınması gerekiyor. Dav açma hakkımı saklı tutuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.