Yusuf Ecevit, Alanya’da ikinci oldu

Yusuf Ecevit, Alanya’da ikinci oldu

Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışını, erkeklerde Avusturyalı Hannes Metzler, bayanlarda ise Hollandalı Laura Turpıjn kazandı.

Yarışlarda 40 yaş üstü masterlerde Konya’dan Yusuf Ecevit ikinci oldu. Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı sona erdi. Kızılalan mevkisinde yapılan yarışlarda sporcular, doğal güzelliklerle dolu zorlu parkurda yarıştı. Elit erkekler 40, elit bayanlar ise 26 kilometre pedal çevirerek yarışı tamamladı. Yarışlara 13 ülkeden 51’i yabancı toplam 195 sporcu katıldı. Bugün yapılan yarışlarda elit erkekler kategorisinde Avusturyalı Hennus Metzler 02.03.47’lik dereceyle yarışı birinci sırada tamamladı. Çek Cumhuriyeti’nden Ulman Matous 02.03.48 ile ikinci, Hollanda’dan Tim Lemmers 02.04.56 dereceyle üçüncü oldu.

Elit bayanlarda birinciliği 01.41.44’lük dereceyle Hollandalı sporcu Laura Turpjin elde ederken, Slovakya’dan Janka Stevkova 01.45.15’lik derecesiyle ikinciliği, Slovenya’dan Ana Zupan 01.53.07’lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yarış sonrası yaptığı açıklamada, sezonun ilk yarışı olmasına rağmen sporcuların performansının kötü olmadığını söyledi. Bugünkü yarışın bazı önemli olayların başlangıcı olduğuna işaret eden Müftüoğlu, şöyle konuştu:

“Bugünkü yarış, bir anlamda 2012 Olimpiyatları’nda Londra’da olmak için çok önemli bir başlangıç. Türk sporcular, yıllar içinde katıldıkları yarış sayılarını artırarak puanlarını ve tecrübelerini yükselterek Olimpiyatlar’a gitme yolunda önemli imkanlar bulacaklar. Bu arada, parkurun bu kadar güzel olduğunu yerli ve yabancı tüm sporcular teyit ettiler. Bazı sporcular ve kulüp yöneticileri, gelecek yıl, yarış öncesi Alanya’ya gelip kamp hazırlıkları yapmak istediklerini beyan ettiler. Bu, hem sporumuz, hem de yöremiz adına çok sevindirici bir olay. Bir başka önemli konu da Alanya Belediyesi organizasyon konusunda kendisini çok geliştirmiş.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.