Konya'nın yeni kamyon garajı bu tarihte hizmete açılıyor! Kaba inşaat bitti

Konya'nın yeni kamyon garajı bu tarihte hizmete açılıyor! Kaba inşaat bitti

Konya trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak projelerden biri olan Konya Kamyon Garajı çalışmalarında son düzlüğe girildi. Yeni garajda bitirilen blokların boyası yapıldı. Projenin hedeflenen tarihte yani 22 Aralık 2024'te bitirilmesi öngörülüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Şoför, Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın birlikte yürüttüğü Konya Kamyon Garajı projesinde büyük mesafe katedildi. İhalesi 26 Ekim 2023 tarihinde yapılan projenin sözleşmesi ise 29 Aralık 2023'te imzalandı. Yaklaşık maliyeti 215 milyon 139 bin 457,12 TL olan projenin kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Biten bloklarda boya ve badana işleri yapıldı. Önümüzdeki hafta için bir aksilik çıkmaması durumunda yeni kamyon garajının camisinin yapımına da başlanacak.

4-4.jpeg

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA CAMİ İNŞAATINA BAŞLANACAK

Kısa süre önce yeni Konya Kamyon Garajı'ndaki çalışmaları yerinde incelediklerini dile getiren Konya Şoför, Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Şen, “Proje iyi ilerliyor” dedi. Projenin bitiriliş tarihinin 22 Aralık 2024 olduğunu hatırlatan Başkan Şen, “İnşallah o tarihe yetişecek” temennisinde de bulundu. Biten blokların boyalarının yapıldığını, önümüzdeki hafta içi de cami inşaatına başlanacağını aktaran Şen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kamyon garajının çevreyolu üzerinde bulunması avantaj. Bu sayede Konya trafiği rahat bir nefes alacak. Kamyonlar ve tırlar eskisi gibi şehir merkezinde görülmeyecek. Sokak aralarında kamyon ve tırlar park ediliyordu. Mahalle aralarında parklanmanın da önüne geçilecek. Bu proje, Konya'mız için gerçekten büyük bir ihtiyaçtı.”

4-3-ahmet-sen.jpg

PROJENİN TEMELİ 5 AY ÖNCE ATILDI

Yeni Kamyon Garajı projesi ile ilgili protokol 5 Ocak 2022 tarihinde imzalanmıştı. Projenin sözleşmesi, 29 Aralık 2023 tarihinde imzalanmıştı. Sözleşmenin bedeli, 203 milyon 400 bin TL'idi. Projenin yaklaşık maliyeti ise 215 milyon 139 bin 457,12 TL olarak belirlendi. İşin yapım süresi için de 08.01.2024 – 22.12.2024 belirlendi. 12 Mart 2024'te de projenin temeli atıldı. Kamyon Garajı projesi 13 bin 960 metrekare toplam inşaat alanına sahip olacak. Z+1 ticari alanlar yer alacak. Kamyon Garajı içinde bir de camii ve şadırvan yer alacak. Çevre düzenlemesi de projenin içinde yer alacak.

4-2-1.jpg

İHALEYİ GAZİANTEPLİ BİR FİRMA ALMIŞTI

Karatay Fevzi Çakmak Mahallesi'ne yapılacak olan kamyon garajı için 4 firma teklif vermişti. İhale için toplam geçerli teklif sayısı 3 olmuştu. İhalede yerli istekli lehine fiyat avantajı uygulaması uygulanmamıştı. İhaleyi Gaziantepli firma aldı. İhalenin yüklenicisi Arme Enerji İnşaat Limited Şirketi, HFK Hafriyat İnşaat Madencilik Petrol Ürünleri Tarım ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İş Ortaklığı oldu.

4-1-1.jpg

“OTEL HAMAM SAUNA OLACAK” DENİLMİŞTİ

Projede toplam 216 dükkân yer alacak. Kamyon Garajı'na 3 bin tır aynı anda park edilebilecek. Bunun yanı sıra garajda 500 araçlık da otomobil parkı olacak. Garajda kafe, restoran bulunacak ve şoförler ihtiyacını buralardan giderebilecek. Bankaların ATM'leri bulunacak. KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, projenin protokol imza töreninde Kamyon Garajı ile ilgili “Kamyon Garajı'nın içinde bin 300 metrekarelik otel, hamam ve sauna olacak” demişti.

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.