Konya'yı 3 gün boyunca sıcak basacak!

Konya'yı 3 gün boyunca sıcak basacak!

Konya, önümüzdeki günlerde aşırı sıcakların etkisi altında kalacak. özellikle Cumartesi gününden itibaren havada sıcaklıkların artması bekleniyor.

Konya, önümüzdeki günlerde aşırı sıcakların etkisi altında kalacak. özellikle Cumartesi gününden itibaren havada sıcaklıkların artması bekleniyor. Meteorolojiden alınan bilgilere göre, kentte hava sıcaklıklarının 36 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Özellikle gündüz saatlerinde, sıcaklıkların artışıyla birlikte bunaltıcı bir hava hakim olacak.

Vatandaşların, güneşin en yoğun olduğu 11.00 ile 16.00 saatleri arasında mümkün olduğunca dışarı çıkmaması ve serin ortamlarda vakit geçirmesi öneriliyor. Dışarı çıkmak zorunda kalanların ise güneş ışınlarından korunacak tedbirler alması gerektiği belirtiliyor.

Bu üç günlük sıcak hava dalgasının ardından, Konya'da sıcaklıkların yeniden mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Ancak, bu süre zarfında yüksek sıcaklıklara karşı hazırlıklı olunması, sağlık açısından önem taşıyor.

Aşırı sıcakların etkilerinden korunmak için bazı önlemler alınması gerektiği belirtiliyor. Sıcak havaların yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmaktan kaçınılması, bol su tüketilmesi, hafif ve açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi gibi basit tedbirler, sıcak çarpması ve susuz kalma gibi sağlık problemlerini önleyebilir.

Konya'da 5 günlük hava durumu ise şöyle olacak

20.jpg

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.