Yurtdışında Küçük Fabrikalar Kurarak Büyümeyi Hedefliyor

Yurtdışında Küçük Fabrikalar Kurarak Büyümeyi Hedefliyor

Boru üreticisi Vesbo, dünya markalarının ihracat stratejilerini inceleyerek geliştirdiği strateji kapsamında düşük katma değerli ürünleri üretmek üzere yurtdışında küçük fabrikalar kurmayı planlıyor.

Boru üreticisi Vesbo, dünya markalarının ihracat stratejilerini inceleyerek geliştirdiği strateji kapsamında düşük katma değerli ürünleri üretmek üzere yurtdışında küçük fabrikalar kurmayı planlıyor. Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Berksan, katma değeri yüksek ürünlerin üretimine de Türkiye’de devam edeceklerini söyledi.

Odağında markalaşma, hedefinde ise Türkiye’den Dünya markaları çıkarmak olan TURQUALITY Programı’nın desteklediği markalar uluslararası arenada güçlerine güç katmaya devam ediyor. Programa 2006 yılında dahil olan plastik boru üreticisi Vesbo; 2006 yılında 19,2 milyon dolar olan ihracatını 2012 yılında 36 milyon dolara çıkardı. 2013 sonu hedefi ise 42 milyon dolar. Personel sayısını 293’ten 578’e çıkan markanın cirosu 37,6 milyon dolardan 75 milyon dolara yükseldi. Halen 72 pazarda faaliyet yürüten Vesbo’nun yeni hedef pazarları arasında Fransa, İspanya, Polonya ve Irak bulunuyor.

Vesbo’nun Uzakdoğu’daki ihracatını da yüzde 275 oranında artırdığını ve özellikle Vietnam’da kendi sektöründe en bilinen markalar arasında geldiklerini aktaran Kar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Berksan, “Türkiye’nin Vietnam’a yaptığı ihracatın yüzde 4’lük bir kısmını sadece Vesbo gerçekleştiriyor, bu bizim açımızdan gurur veren bur durum. Ürünlerimiz Vietnam’da 200’den fazla satış noktasında Avrupa Kalitesi olarak belirtilen üst segment ürünler olarak satılıyor.” dedi.

YEREL ÜRETİMLE REKABET EDEBİLME STRATEJİSİ

Eşit ağırlıkta olan iç piyasa-ihracat dengesini TURQUALITY ile beraber ihracat lehine değiştirdiklerini belirten Berksan, “Dünya markalarının stratejileri inceledik ve ihracat stratejimiz buna göre geliştirdik. Önümüzdeki yıllarda yurtdışında küçük fabrikalar kurarak, katma değeri düşük ürünleri yerel olarak üretip, nakliye maliyetini sıfırlayarak yerel üretimle rekabet edebilmek, katma değeri yüksek ürünleri ise Türkiye fabrikamızdan göndermeyi hedefliyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.