Yurt Dışından Gelen Posta Ve Kargolarda 6 Kilo Bonzai Ele Geçirildi

Yurt Dışından Gelen Posta Ve Kargolarda 6 Kilo Bonzai Ele Geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza ekipleri tarafından yurt dışından gelen kargo ve postalar içerisinde yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Yakalanan maddelerin piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon lira...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza ekipleri tarafından yurt dışından gelen kargo ve postalar içerisinde yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Yakalanan maddelerin piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon lira olduğu öğrenildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, gümrük muhafaza ekiplerinin yaptığı operasyonlarda toplam 5 kilo 643 gram, kamuoyunda Bonzai olarak bilinen ve bir tür sentetik uyuşturucu olan Kannabinoid maddesi ele geçirildiğini belirtti.

Bakan Yazıcı, ele geçirilen sentetik kannabinoid maddesinin incelenmesi sonucu, bu miktar ile yüzlerce kilogram Sentetik Bonzai elde edilebileceği ve piyasaya sürülecek ürünün tahmini değerinin 1 milyon TL olduğu kaydetti.

Yazıcı, “Bakanlık olarak, uyuşturucu kaçakçılığını bir insanlık suçu saymakta ve uyuşturucu kaçakçılığının her türü ile ilgili mücadeleyi, ulusal ve uluslararası düzeyde etkin bir şekilde sürdürmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.