Yunan Armatöre Ait Uçaksavar Ve Çok Sayıda Silah Ele Geçirildi

Yunan Armatöre Ait Uçaksavar Ve Çok Sayıda Silah Ele Geçirildi

Yunanistan’da neo-Nazi Altın Şafak’a ait olabileceği değerlendirilen çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.

Yunanistan’da neo-Nazi Altın Şafak’a ait olabileceği değerlendirilen çok sayıda silah ve mühimmat bulundu. Ünlü bir armatöre ait ev, müze ve konteynerlerde yapılan aramalarda çok sayıda silah, tabanca, av tüfeği, uçaksavar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi.

Yunanistan’da yargı ve hükümetin ırkçı Altın Şafak’a yönelik başlattığı operasyonlar kapsamında önemli gelişmeler yaşanıyor. Altın Şafak’ın Atina ve çevresinde sakladığı tahmin edilen silah ve cephaneliğine adım adım yaklaşılıyor. Altın Şafak üyesi bir kişinin ünlü 2 armatörün Altın Şafak’ı desteklediği ve silah temin ettikleri yönündeki ihbar üzerine araştırmalarını yoğunlaştıran savcı ve polis, başka bir davadan firari durumdaki armatör Anastasiu Palli’nin evinde 20 silah ve çeşitli tipte 60 bıçak ele geçirdi. Aynı evde 10 adet hedef dürbünlü lazer ve 2 adet de şok tabancası bulundu. Altın Şafak’ın eski üyesi bir kişinin verdiği ifadede, armatörün evinde G3 ile kalaşnikof silahlar gördüğünü belirtmişti. Bu silahlara henüz ulaşılamadı.

Yetkililer Altın Şafak’la ilişkisi bulunduğu tahmin edilen armatörün evindeki silahlardan başka silahların da bulunduğunu tahmin ediyor. Polis, Altın Şafak’ın 4 bin civarında olduğu tahmin edilen silah cephaneliğine ulaşmaya çalışıyor.

Bu arada aynı armatörün başkanı olduğu bir müzede yapılan aramalarda ise sadece bir yedek parça ile kullanıma hazır hale getirilebilen 52 adet ruhsatsız silah ve 27 adet de ruhsatlı silah bulunmuştu.

UÇAKSAVAR BULUNDU

Bu arada Ta Nea gazetesine göre bu sabah yapılan aramalarda aynı müzeye ait iki konteynerde içerisinde Kanada malı uçaksavar ele geçirildi. Diğer konteyner de ise bir Chevrolet marka otomobil bulundu. Otomobilde silah olup olmadığı araştırılıyor.

Ekonomik Suçlarla Mücadele Birimi ve savcılar, konteynerde yaptığı aramalarda sökülmüş durumdaki Kanada malı uçaksavar buldu. Uçaksavarların 1940’lı yıllara ait olduğu belirtiliyor. Yetkililer, uçaksavarların işlevsel olup olmadıklarını bilmediklerini ancak incelemelerin sürdüğünü bildirdi.

PARLAMENTO, DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASINI OYLUYOR

Yunanistan’da yaklaşık 3 hafta önce bir müzisyenin öldürülmesi üzerine başlatılan ırkçı Altın Şafak örgütüne yönelik operasyonlarda aralarında milletvekillerinin de bulunduğu üst düzey yönetici ve üyeleri, ‘organize suç örgütü kurma ve yönetme’ gerekçesiyle 10 civarında kişi tutuklanmış, 30 civarında kişi hakkında ise kovuşturma açılmıştı.

Yargıtay savcılarının talebi doğrultusunda bugün toplanan Yunan parlamenterler, 6 Altın Şafak örgütü milletvekilinin dokunulmazlığını oylayacak. Altın Şafak örgütü 6 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması beklenirken, hemen ardından savcıların milletvekillerinin gözaltına alınmalarını talep etmeleri bekleniyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.