Yunan Altyapı Bakanı Atina Camisi Hakkında Konuştu

Yunan Altyapı Bakanı Atina Camisi Hakkında Konuştu

Yunanistan Altyapı Bakanı Mihalis Hrisohoidis, Atina’ya cami yapılacak olmasından ötürü kendisini “daha fazla Yunan hissettiğini” söyledi.

Yunanistan Altyapı Bakanı Mihalis Hrisohoidis, Atina’ya cami yapılacak olmasından ötürü kendisini “daha fazla Yunan hissettiğini” söyledi. Atina camisine karşı olan ırkçı Altın Şafak ile Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesini savunanları sert bir dille eleştiren Hrisohoidis, “Siz camiye hayır diyorsunuz. Ege’nin karşı tarafındaki birileri de Ayasofya’yı cami yapacaklarını söylüyor. Siz de onlar da nefret saçıyorsunuz.” dedi.

Yunanistan’ın başkenti Atina’ya yapılacak cami ihalesine yaklaşık iki hafta önce 4 büyük dev şirketin teklif vermesinin ardından tartışmalar sürüyor. Bakan Hrisohoidis, ‘organize suç örgütü yöneticisi’ olduğu gerekçesiyle hakkında çok sayıda suçtan kovuşturma açılan faşist Altın Şafak milletvekili İlias Panayotaros’un sorusunu cevapladı. Altyapı Bakanı Hrisohoidis, “Ben insanları sadece kanunlara, anayasaya, vatandaşlara saygı göstermelerine ve yasadışı olup olmadıkları kriterine göre değerlendiriyorum. İnsanları Pontus, Musevi, Ermeni, Budist, Hıristiyan ve Müslüman diye ayırmıyorum.” dedi.

Ailesinin evleri ve kiliseleri yakılan Türkiye göçmeni olduklarını savunan Hrisohoidis, kendisi için ırkçı Altın Şafak’a cevap vermenin ve bakanlığı döneminde Atina camisinin yapılacak olmasının onur olduğunu söyledi.

Bakan, “Bu şekilde cevap verdiğimde kendimi daha fazla Yunan hissettiğim için de mutluyum. Çünkü ülkenin kültür ve değerlerini ifade ediyorum.” dedi. Altyapı Bakanı, Avrupa’da camisi olmayan tek başkentin Atina olduğunu ve cami inşasına ilişkin yasanın 8 yıl önce çıkarıldığını hatırlattı.

Altın Şafak’ın ırkçı söyleminin Yunanların duygularını yansıtmadığını söyleyen Hrisohoidis, bunun milliyetçi, nefret ve bölünmeyi isteyen bir söylem olduğunu ve Yunanistan’da daha önce yaşanmadığını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.