Yozgat’ta Selin Verdiği Zararlar Tespit Ediliyor

Yozgat’ta Selin Verdiği Zararlar Tespit Ediliyor

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, önceki gün yağan dolu ve yağmur nedeniyle sel baskınlarının yaşandığı Yerköy ilçesinin Sekili köyü ve Aydıncık ilçesinde incelemelerde bulundu.Vali Yazıcı, Yerköy ve Aydıncık ilçelerindeki incelemelerin...

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, önceki gün yağan dolu ve yağmur nedeniyle sel baskınlarının yaşandığı Yerköy ilçesinin Sekili köyü ve Aydıncık ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Yazıcı, Yerköy ve Aydıncık ilçelerindeki incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, vatandaşların zararlarının en kısa sürede tespit edileceğini belirterek, ''Aydıncık ve Yerköy ilçemizin Sekili köyünde dün öğle saatlerinde meydana gelen sel nedeniyle bazı vatandaşlarımız, esnaf ve çiftçilerimiz zarar görmüştür. Bu zararlar en kısa sürede ilgili birimlerimiz tarafından tespit edilerek gerekli yardımlar yapılacaktır. Ayrıca, Aydıncık ilçe merkezinden geçen dere yatağında Devlet Su İşleri ekiplerince gerekli düzenlemeler yapılarak, gelecekte bu tarz sıkıntılarla karşılaşılmayacaktır.'' dedi.

Öte yandan, Vali Yazıcı başkanlığında gerçekleştirilen koordinasyon kurulu toplantısında ise meydana gelen selin nedenleri ve zarar gören vatandaşlara yapılacak yardımlar görüşüldü. Ayrıca, Vali Yardımcısı Kemal Şahin başkanlığında Özel İdare, Devlet Su İşleri, Demiryolları ve Karayolları elemanlarından oluşan komisyonun, en kısa sürede sel felaketinin yaşandığı yerlere giderek gerekli çalışmaları yapmaları kararlaştırıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.