Yozgatlı Şair Ve Yazar N. Abbas Sayar Kabri Başında Anıldı

Yozgatlı Şair Ve Yazar N. Abbas Sayar Kabri Başında Anıldı

Yozgatlı şair ve yazar N. Abbas Sayar, ölümünün 15. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Abbas Sayar'ın, evrensel kültüre katkı sağlayan Türk edebiyatının yetiştirdiği ünlü...

Yozgatlı şair ve yazar N. Abbas Sayar, ölümünün 15. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Abbas Sayar'ın, evrensel kültüre katkı sağlayan Türk edebiyatının yetiştirdiği ünlü bir şair ve yazar olduğunu söyledi.

Sayar'ın, Çatak Mezarlığı'ndaki kabristanında düzenlenen törene Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Yeniufuk Gazetesi Sahibi Bekir Çaylak, Gazeteci Seyfi Çelikkaya, Yozgat eski Belediye Başkanı Yusuf Başer, basın mensupları ile sevenleri katıldı. Sayar için kabri başında Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Okunan duaların ardından Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, yaptığı konuşmada, uzun yıllar gazetecilik de yapan Sayar'ın yazdığı şiir, makale ve romanlarla pek çok ödül aldığını hatırlattı. Kiracı, "Yozgatımızı, bulunduğu dönemlerde layıkıyla temsil eden Abbas Sayar, Çelo, Yılkı Atı gibi ödüllü eserleri, şiirleri ve yaptığı yağlı boya ve kuru kalem resim çalışmalarıyla da evrensel kültüre önemli katkı sağlamıştır. Gelecek nesillerde de yeni edebiyatçılar yetiştirmek üzere gayretleri olmuştur. Yozgatımız sadece şairi, yazarı ile değil, üstatlarıyla, basın mensuplarıyla, tiyatro sanatçılarıyla bir çok değerler yetiştirmiştir, Abbas Sayar da bunlardan birisidir. Bu vesile ile kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.'' diye konuştu.

Eski Belediye Başkanı Yusuf Başer de Sayar'ın, Yozgat sevdalısı olduğunu ifade ederek, "Merhum, 'dünyanın öbür ucundaki bir çocuğun ayağına diken batsa içim sızlar' diyebilen bir sevgi insanıdır. Böyle bir yüreğe sahip olan şair ve yazarımızı, ölümünün 15. yıl dönümünde rahmetle anıyorum." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum