Yönetim kolları sıvadı

Yönetim kolları sıvadı

Bank Asya 1. ligde yeni sezonda şampiyonluk mücadelesi vermeye hazırlanan Konyasporda hareket başladı

Bank Asya 1. ligde yeni sezonda şampiyonluk mücadelesi vermeye hazırlanan Konyaspor’da hareket başladı..

Yeşil-beyazlı yönetim kurulunun önceki akşama yapılan toplantısında ekonomik konularla birlikte yeni teknik direktör ve yeni sezon planlaması konuları da masaya yatırıldı.  Toplantıya Yurt dışında bulunana bazı yöneticilerini katılmadığını dile getiren Başkan Şan, öncelikle geride kalan sezonu değerlendirdiklerini belirtti ve “Süper ligi kıl payı kaçırdık. Ama, büyük ekonomik sıkıntılar içerisinde bulunan takımın bu duruma gelmesi de başarıdır. Yeni sezonda da Konya&’ya yakışır mücadeleyi veren biri takım oluşturmak istiyoruz“ dedi.

Konyaspor yönetimi olarak yola devam ettiklerini ve olağanüstü genel kurulun söz konusu olmadığını belirten Başkan Şan, toplantıda yeni sezonun bütçesini belirlediklerini de açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti.

“Geride kalan sezonda 1 milyon TL’ kadar borç ödedik. Miloş’un ödemelerinin gerçekleştirilmesinin ardından devre arasında UEFA’ya başvurarak transfer yasağı cezasının kaldırılmasını istedik. Ama kabul edilmedi.. Bu gerçekleşmiş olsaydı, yapacağımız iki-üç transferle rahatlıkla Süper lige çıkabilirdik. Konyaspor olarak, yeni sezonda da güçlü bir taktım oluşturmak amacındayız.. Göreve geldiğimizde 3 yıllık bir süre istemiştik. Birinci yıl geride kaldı. İkinci yılda Konya’ya yakışır bir ekiple, hedefli olarak yola çıkmak istiyoruz.

Ancak, bu sezon ekonomik olarak işimiz daha zor. Geride kalan sezona oranla daha sıkıntılı bir dönem olacak. Yönetim kurulu toplantısında yeni sezonun bütçesini belirledik. Bununda büyük bir bölümü borçlara gidecek. Bu nedenle Konyaspor’un yeni sezonda daha büyük desteklere ihtiyacı var. Tüm Konya’nın bu bilinç içerisinde hareket etmesi gerekir. Yönetim olarak zaman geçirmeden, başta Valimiz Aydın Nezih Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek olmak üzere ziyaretlere başlayacağız. Ama, biz ziyaret etmeden de şehrin dinamiklerini harekete geçirerek kulübe destek olmalıdır.”

Başkan Şan, bir soru üzerine de Parkobirlik Başkanı Recep Konuk’un bir önceki sezon kulübe büyük katkı sağladığını, bu nedenle bu yıl destek olmadığını belirtti ve “kendilerinin yeni sezonda daha çok katkı sağlayacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, toplantıda transfer konusunun gündeme gelmediğini de dile getirdi ve “sözleşmesi devam eden futbolcularımızı bırakmak niyetinde değiliz. Sözleşmesi sona eren futbolcularla ilgili de bir görüşme olmadı.. Yeni teknik direktörün belli olmasının ardından kendisiyle yapacağımız görüşmenin ardından sözleşmesi biten futbolcularla masaya oturacağız” diye konuştu. Başkan Şan, nokta transferlere yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Teknik direktör konusunda da açıklamalar yapan Başkan Ahmet Şan, listelerinde 5-6 isim bulunduğunu, toplantıda bunların değerlendirildiğini söyledi.. Başkan Şan, Bank Asya 1. ligini tanıyan b.ir teknik adamla çalışmak istediklerini de dile getirdi ve sorunu bir hafta içerisinde çözerek transfere başlayacaklarını açıklardı. Hüsnü Özkara dışında diğer adayların isimlerini vermeyen Başkan Şan, Osman Özdemir konusunun da görüşüldüğünü, ancak kendisiyle çalışmak istemediklerini sözlerine ekledi..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum