Yolsuzluk Dosyasından: Pis İşlerin Hesabını Veremeyiz, Bizi Asarlar!

Yolsuzluk Dosyasından: Pis İşlerin Hesabını Veremeyiz, Bizi Asarlar!

Gazeteci Can Dündar, Cumhuriyet’te yayınlanan yazı dizisinde, 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının detaylarına yer verdi. Etiler’deki polis arazisine hukuksuz bir şekilde ruhsat verildiğinin belirtildiği soruşturma tapelerinde,...

Gazeteci Can Dündar, Cumhuriyet’te yayınlanan yazı dizisinde, 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının detaylarına yer verdi. Etiler’deki polis arazisine hukuksuz bir şekilde ruhsat verildiğinin belirtildiği soruşturma tapelerinde, “Çatalca’daki alanı da rezerv etsek!” sözüne Erdoğan Bayraktar’ın, “Olur mu öyle şey ya..! Etiler’de 1 emsallik yere 3 emsal verdik. Ne kadar pis iş varsa bize yaptırmaya çalışıyorlar. Bizi asarlar!” tepkisi dikkat çekiyor.

25 Aralık yolsuzluk soruşturması tapelerinde; Bosphorus 360 şirketinin Etiler’deki 32 dönümlük polis okulu arazisine ruhsat alınması sürecini anlatılıyor. Yasin El Kadı, oğlu Muaz Kadı, Usame Kutub, iş adamı Cengiz Aktürk ve Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın polis okulu arazisiyle ilgili toplantıları ve ruhsat çıktıktan sonra adı geçenlerin arazi üzerinde hatıra fotoğrafına da yer veriliyor.

Soruşturma dosyasında, “Ne yaptıysam Başbakan’ın onayıyla yaptım. Başbakan’ın istifa etmesi gerekir.” diyen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım arasındaki konuşmalar dikkatlerden kaçmıyor. Etiler’den Çatalca’ya gönderilen polis okulunun 400 dönümlük yeni arazisinin de imara açılması için Bayraktar ile Yıldırım arasında şu konuşmalar geçiyor:

İsmet Yıldırım: Abi, şu bizim Çatalca meselesi vardı ya…

Erdoğan Bayraktar: Evet

İsmet Yıldırım: Bunlar diyorlar ki ‘bu Çatalca’daki yeri de rezerv alanı ilan etsek’

Erdoğan Bayraktar: Olur mu öyle şey ya..! Ben neye istinaden yapacağım orayı rezerv alanı İsmetcim ya! Neye istinaden? Etiler’de maksimum 1 emsallik yere 3 emsal verdik. Ne kadar pis iş varsa bize yaptırmaya çalışıyorlar. Bu işlerin hesabını sonra kim verecek? Bizi asarlar!”

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından oğlu gözaltına alınan Erdoğan Bayraktar, operasyondan birkaç gün sonra NTV’ye canlı bağlanarak bakanlıktan istifa ettiğini açıklamıştı. Başbakan’ın ‘beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayın’ şeklinde kendisine baskı yapıldığını ifade eden Bayraktar, “Soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan’ın talimatıyla yapıldı. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için Başbakan’ın istifa etmesi gerekir.” demişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.