Yolcular, Rus Vekili Uçaktan İndirdi

Yolcular, Rus Vekili Uçaktan İndirdi

Rusya'da iktidardaki Birleşik Rusya Partisi’nin parlamentonun alt kanadı Duma milletvekili Andrey İsayev, uçakta danışmanını business classa oturtmak istemesi üzerine çıkan tartışmadan sonra uçaktan indirildi.

Rusya'da iktidardaki Birleşik Rusya Partisi’nin parlamentonun alt kanadı Duma milletvekili Andrey İsayev, uçakta danışmanını business classa oturtmak istemesi üzerine çıkan tartışmadan sonra uçaktan indirildi. Uçağın personeliyle bu konuda tartışan İsayev, yolcuların da kendisine tepki göstermesi üzerine uçaktan indi. Rus vekilin sarhoş olduğu iddia ediliyor.

Rus basınına göre, dün gece St.Petersburg-Moskova seferini yapan uçağın kalkışından önce İsayev uçak personeli ile tartıştı. İnterfaks haber ajansının iddiasına göre, tartışma İsyaev'in danışmanını business classa oturtmak istemesi üzerine çıktı. Olay yüzünden St.Petersburg Pulkovo Havalimanı’nda uçağın 1,5 saat beklediği kaydedildi.

Olay görsel ve yazılı Rus medyasında geniş şekilde yer alırken, Birleşik Rusya Partisi Konseyi Genel Sekreteri Sergey Neverov, “İsayev’in olayı partimiz için çok kötü bir durum. Gereken inceleme yapılacak ve parti ciddi şekilde tepkisini verecek.” dedi.

Birleşik Rusya Partisi milletvekili Nikolay Bulayev de, “Partimizde kutsal inekler yok. Kusurlu olan herkes makamından yoksun bırakılabilir.” tepkisini gösterdi.

Ria Novosti ajansına konuşan İsayev, “Danışmanım yüzünden uçağı terk ettim. Danışmanım holiganlık yaptığı gerekçesiyle 100 ruble para ceza aldı. Bana yönelik hiç bir şikayet söz konusu değil. Danışmanıma yönelik şikayetler yasal. Ben parti yönetimine durumu rapor edeceğim.” diyerek kendini savundu.

Olay, bazı yolcular tarafından amatör kamerayla görüntülendi. Görüntüde milletvekilinin yolcuların sert tepki göstermesi üzerine uçağı terk ettiği görülüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.