Yoğunluk Gerekçesiyle İfadeleri Alınmayan Polisler Nezarete Konuldu

Yoğunluk Gerekçesiyle İfadeleri Alınmayan Polisler Nezarete Konuldu

Polislere yönelik düzenlenen sahur operasyonunda gözaltına alınarak ifadeleri alınmadan serbest bırakılan polislerden 4’ü öğlen saatlerinde ifade vermek üzere geldikleri adliyede 12 saat beklemelerine rağmen ifadeleri alınmadı. Yoğunluk...

Polislere yönelik düzenlenen sahur operasyonunda gözaltına alınarak ifadeleri alınmadan serbest bırakılan polislerden 4’ü öğlen saatlerinde ifade vermek üzere geldikleri adliyede 12 saat beklemelerine rağmen ifadeleri alınmadı. Yoğunluk gerekçesiyle ifadeleri alınmayan polisler, nezarete gönderildi.

Polislere yönelik düzenlenen sahur operasyonunda gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından ifadeleri alınmadan serbest bırakılan 17 emniyet mensubundan 4’ü dün öğlen saatlerinde ifade vermek için İstanbul Adliye’sine gelmişti. Adliyede yaklaşık 12 saat bekleyen polislerin, yoğunluk gerekçesiyle ifadeleri alınamadı. Hakimin, yoğunluk ve yorgunluk gerekçesiyle ifade almadığı öğrenilen polisler, kimlik tespitinin ardından nezarete gönderildi. Polislerin sorgularının bugün saat 14.00’da yapılacağı belirtildi.

Gelişmelerle ilgili bir açıklama yapan polislerin avukatı Ömer Turanlı, “Müvekkillerimiz adliyeye saat 12 gibi teslim oldular. Sorgularının başlaması için müracaat ettiler. Mahkemedeki Sulh Ceza Hakimliği'ndeki yoğunluk nedeniyle müvekkillerin sorgusuna 22.00’da başlandı, kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitinin ardından mahkemedeki hakimin yoğunluğu sebebiyle bizim de talebimiz üzerine yarın (bugün) saat 14.00 itibariyle sorgu işlemleri başlayacak. Tahminen yarın gece 22.00’a kadar da süreceğini düşünüyoruz sorgunun. Müvekkillerimiz yaklaşık 12 saattir burada ama hakim beyin yoğunluğu çok fazla önünde çok insan var. Yani burada hakim beye atfedilecek bir kusur yok. Bizim eleştirimiz burada kurulan Sulh Ceza Hakimliği ile ilgili. Çünkü hakikaten kurulan Sulh Ceza Hakimliği yeterli değil.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.