Yırca Köylüsü Öksüz, Zeytin Ve Maden Mağduru

Yırca Köylüsü Öksüz, Zeytin Ve Maden Mağduru

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca köyünde yaşayan Mehmet Öksüz, zeytin ağaçlarının kesilmesinin ardından 2013 yılında da Darkale Uyar Maden Ocağı'nın kapanması sonucu alacaklarını tahsil edememenin mağdurluğunu yaşıyor.Kolin...

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca köyünde yaşayan Mehmet Öksüz, zeytin ağaçlarının kesilmesinin ardından 2013 yılında da Darkale Uyar Maden Ocağı'nın kapanması sonucu alacaklarını tahsil edememenin mağdurluğunu yaşıyor.

Kolin şirketi tarafından yapılması planlanan termik santral için bölgede kesilen 6 bin zeytin ağacından 20 tanesinin sahibi olan 51 yaşında ve bir çocuk babası Mehmet Öksüz, "Şu anda onlar da yıkıldı, dozerler ezdi. Zeytin dallarında kalan tohumuyla birlikte ezdiler. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Yaşım 51, şimdi bir işe girip de bir iş yapamam. Şirket de benden bir şey bekleyemez. Benim de gücüm yoktur, çalışamam yani artık. Zeytinlerim de gitti, bilmiyorum yani ne yapacağımı." dedi.

Soma'da özel bir şirkete ait olan Darkale Uyar Madeni'nde 2013 yılında çıkan yangın sonucu 22 işçi yaralanmış ve bir işçi hayatını kaybetmişti. İş güvenliği ve sağlığı açısından yetersiz olduğu gerekçesiyle işveren, faaliyetlerini durdurma kararı alarak madeni kapatmıştı. Yaklaşık 800 madenci işsiz kalmıştı. Maaşları ve kıdem tazminatları işveren tarafından ödenmedi. İşçilere verilen senetler de karşılıksız çıktı. Bu mağdurluğu yaşayan Mehmet Öksüz, kapanan madende 2 yıl 25 ay çalıştığını ifade ederek, "Kömür hakkım var. Bir buçuk maaş içeriden alacağım var, yani mağduruz. 'Bunları ödeyeceğiz.' dediler, ödemediler. Senetlerimin tarihleri de üstünde, 2013 Aralık ayı, bir tanesi de şu andaki 2014 Ocak ayında. Biz 350 kişi mağduruz. Benim şu andaki 2 bin lira 200 lira alacağım, benim için 200 milyar değerinde, o kadar ihtiyacım var." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.