Yılmaz: Söz sahibi olacağız

Yılmaz: Söz sahibi olacağız

Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma ve Bisikletçileri Koruma Derneği, TSYD Konya şubesini ziyaret etti

Konya’da bisiklet sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalar yoğun şekilde sürdürülüyor. 30 yıl önce kurulan Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma ve Bisikletçileri Koruma Derneği yöneticileri, Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya şubesi yönetim kurulunu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler. TSYD’nin Atatürk stadı içerisindeki sosyal tesislerinde gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Recep Çınar, Konya’da bisiklet sporuyla uğraşan takım sayısının artması gerektiğini, Konya sporunun gelişmesi için de kurumlara büyük görevler düştüğünü ve sporda branşlaşmanın önemli olduğunu, tek ses olunması gerektiğini söyledi. Çınar, bisiklet sporuyla ilgili yapılacak çalışmalarda adı geçen derneğe destek vermeye hazır olduklarını ve ortak çalışma sürdürebileceklerini sözlerine ekledi.

Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma ve Bisikletçileri Koruma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, derneğin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Yılmaz, derneğin asıl amacının bisiklet sporunu yaygınlaştırmak ve yaymak olduğunu açıkladı. Şekerspor’un bisiklette yaptığı hamlenin ses getirdiğini ve Cumhurbaşkanlığı turunda alınan derecenin Konya bisikleti açısından çok önemli olduğunu belirten Başkan Yılmaz, yabancılar dışında Şekerspor’un kadrosunda yer alan yerli bisikletçilerinde iki-üç yıl içerisinde tüm Avrupa’da ve Dünya’da söz sahibi olacağını açıkladı. Her hafta kalabalık bir bisikletçi grubunun katılmasıyla uzun geziler düzenlediklerini, bunun dışında şehir içerisinde de belli bölgelere bisikletlerle giderek ziyaretlerde bulunduklarını dile getiren. Yılmaz, bu gezilere sadece bisikletçilerin değil, tüm halkın katılımını beklediklerini açıkladı.

Mevlana’nın Konya’ya gelişleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanlığınca her yıl düzenlenen etkinlikler çerçevesince, Karaman’dan Konya’ya bisiklet gezisi yapmak istediklerini de belirten Başkan Fatih Yılmaz, kiralık bisikletlerin Konya’da büyük bir eksikliği giderdiğini ve 500 olan sayıyı bin’e çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi. Yaz döneminde de dernek olarak Belediye Başkanları, basın mensupları ve halkın katılımıyla bisikleti tanıtıcı bir etkinlik yapmayı düşündüklerini de açıklayan başkan Yılmaz, Konya trafiğinin artık araçları çekemez hale geldiğini, bu nedenle Konyalılar’ın işlerine bisikletle gidip gelmelerinin daha uygun olacağını sözlerine ekledi.

Dernek Başkan yardımcısı Hüseyin Eşgin ise, Bisiklet Derneği yönetimi olarak bir çalışma programı hazırlayacaklarını, bu yoğun programı önümüzdeki günlerde açıklayarak uygulamaya sokacaklarını söyledi. Dernek eski başkanı Muzaffer Tulukçu ise, Konya sporu ve bisikletinin gelişmesi için tüm kurumların birlikte çalışması gerektiğini, sporun gelişmesinde tek ses olarak hareket edilmesinin yararlı olacağını vurguladı. Bisikletçiler Derneğinin ziyaretinde TSYD Başkanı Recep Çınar, Sayman Sabit Horasan ve üye Orhan Berk yer aldı. Bisikletçiler Derneği adına ise ziyarete şu kişilere katıldı. Fatih Yılmaz (Başkan), Hüseyin Eşgin (Başkan yardımcısı), Ahmet Yıldırım (Sekreter), Mehmet Çınar (Sayman), Fatih Sert ve Nurettin Kipriksiz (üye), Muzaffer Tulukçu (eski Başkan).

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.