Yılmaz: Ekonomiyi çocuklar için büyütüyoruz

Yılmaz: Ekonomiyi çocuklar için büyütüyoruz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Ekonomik değerler, artan rakamlar, çocuk ve gençlerin refahına dönüşmüyorsa hiçbir anlam ifade etmez" dedi.

Kalkınma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNICEF işbirliğiyle düzenlenen Çocuk Refahı Konferansı'nın açılışında konuşan Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın hemen ardından böyle bir konferansın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'de çocukların, nüfusun yaklaşık 3'te birini oluşturduğunu ve dünyada da oranın benzer olduğunu ifade eden Yılmaz, "Dolayısıyla bugün tartıştığımız konu, geniş kitleleri ilgilendiriyor" diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin son 10 yılda ekonomide önemli aşama kaydettiğini, yakın gelecekte yüksek gelir grubundaki ülkeler arasında yer alacağını söyledi.

UNICEF'in, Türkiye'nin ulaşması beklenen kişi başına düşen milli geliri 13 bin doları aşan ülkelerde çalışmayı anlamlı bulmadığını dile getiren Yılmaz, "Ama Türkiye çok farklı konumda olan bir ülke. Türkiye, çevresindeki ülkelerin yanı sıra dünyada geniş bir etki gücüne sahip. Bu, çocuklarla ilgili politikalarda da geçerli" ifadesini kullandı.

-"Ekonomiyi çocuk ve gençlerin refahı için büyütüyoruz"-

Sosyal devlet anlayışı kapsamında uygulanan politikalara da değinen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ekonomiyi niye büyütüyoruz? Sonuçta her şey insan için. Ekonomik değerler, artan rakamlar, çocukların ve gençlerin refahına dönüşmüyorsa hiçbir anlam ifade etmez. Dolayısıyla hükümet olarak son 10 yılda bir taraftan ekonomimizi büyütürken, diğer taraftan sosyal politikalara büyük önem verdik."

Cevdet Yılmaz, KÖYDES, SODES gibi projelerin kadın ve çocukların hayatında önemli farklılıklara yol açtığını dile getirdi.

Sosyal devletin temelinde fırsat eşitliğinin bulunduğunu, bunun sağlanmasına yönelik sağlık, eğitim gibi alanlarda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Yılmaz, "Birleşmiş Milletlerin de kabul ettiği bin yıl kalkınma hedeflerini zamanından önce ve çok hızlı bir şekilde gerçekleştiren bir ülke olarak uluslararası alanda önemli bir örnek teşkil ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.