Yıldızoğlu, Zafer Kupası'nı değerlendirdi

Yıldızoğlu, Zafer Kupası'nı değerlendirdi

Basketbol A Milli Bayan Takımı baş antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Ay-Yıldızlıların yükselen bir grafik çizdiğini söyledi.

Basketbol A Milli Bayan Takımı Baş Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Ay-Yıldızlıların 9. Zafer Kupası'nda 69-67 kazandığı Letonya maçı sonrası turnuvayı ve takımın son durumunu değerlendirdi.
Yıldızoğlu, "Bizim grafiğimizi turnuvanın başından sonuna kadar yükselen bir grafik olarak görüyorum. Bu turnuvayı eksiksiz oynamak isterdik. Çünkü Nevriye’nin de takıma monte olmasıyla nasıl oynayacağımızı görmek ve oyuncuların onunla iletişimlerini yakalamak gerekiyordu. Bu imkâna sahip olamadık. Esmeral de iki maç kaçırdı ama ben önemli oyuncularımız yokken oynadığımız basketbolu önemsiyorum. Çünkü sakatlık ve formsuzluklar yaşanabilir. Slovakya maçını ilk yarıdaki gibi bitirebilseydik çok olumlu olacaktı. Fakat buna rağmen turnuvanın başından sonuna kadar gösterdiğimiz performanslarda bir çıkış olduğunu düşünüyorum. Bu kadroyla iyi bir başlangıç yapıp kazanarak ilerleseydik dört dörtlük bir iş çıkarmış olacaktık. Ama dört üçlük iş yaptık diyebilirim" şeklinde konuşan Yıldızoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Letonya maçına gelince; karşılaşmaya iyi başladığımızı düşünüyorum. Nilay’ın performansı artarak gidiyor. Zaten çok tecrübeli bir oyuncu, gücünü de ortaya koyduğu zaman pozisyonunda bizim için çok değerli. İlk yarı sonunda yakaladığımız farkın kapanması rotasyonla oynamamızdan kaynaklanıyor. Bizim için temel olan ve üzerinde hassasiyetle durduğumuz konu oyuncularımızı elemelere sağlıklı bir şekilde hazırlayabilmek. O yüzden çok iyi oynayan oyuncularımızı zaman zaman dışarıya alıyoruz. Çünkü onların sağlıklarını önemsiyoruz. Tabii ki maçı kazanmak da istiyoruz. Ama oyuncularımızın sağlığını maçı kazanmaktan daha değerli olarak görüyoruz. Dolayısıyla böyle bir rotasyon yaptık. Bu rotasyonda 12 oyuncumuza da elimizden geldiği kadar süre vererek sistemimizin işlemesini sağlamaya çalışıyoruz. Ama maalesef takıma yeni monte etmeye çalıştığımız oyuncular zaman zaman hem hücum hem de savunmada aksıyorlar. Yine de turnuvaya başlangıç günü ile son gün arasında ciddi bir gelişme kaydettik. Şimdi önümüzde bir hafta kaldı. Bu sürede öncelikle eksiklerimizi gidereceğiz. Sonra da Bulgaristan maçına tam kadro ve hazır olarak çıkacağız." Dedi
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.