Yıldız pehlivanlar parladı

Yıldız pehlivanlar parladı

Kutlu Doğum haftası nedeniyle Karatay Belediyesinin sponsorluğu ile düzenlenen Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası 23 Nisan İlköğretim Okulu Spor Salonunda yapıldı

2 gün süren yarışmalara boyunca 19 okuldan 108 sporcu madalya mücadelesi verdi. 32, 35, 38, 42, 47, 53, 59, 66 ve 73-85 kg olmak üzere toplam 9 sıklette yapılan müsabakaları çok sayıda veli de yakından takip etti. Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları ve ödülleri düzenlenen törenle verildi.
23 Nisan İlköğretim Okulu Spor Salonu’nda düzenlenen törene Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun, 23 Nisan İlköğretim Okul Müdürü Ahmet Gülbudak, Güreş İl Temsilcisi Ferhat Gül, davetli misafirler, antrenörler ve sporcular katıldı. Törende konuşan Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, organizasyonu yapan ve katılanlara teşekkür etti. Altıntaş müsabakalarda mücadele eden sporcuları da kutlayarak başarılarının artarak devam etmesini diledi.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de güzel ve yoğun katılımlı bir spor organizasyonu olduğunu ifade ederek katılımcıları ve emeği geçenleri kutladı. Hançerli seneye görüşmek üzere diyerek bu tarz bir organizasyonun önümüzdeki senede yapılacağının müjdesini verdi. 23 Nisan İlköğretim Okul Müdürü Ahmet Gülbudak ise okul olarak böyle anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururu içinde olduklarını söyledi.
Gülbudak, “Karatay Belediyemizin sponsorluğunda çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik okul olarak bir şampiyonaya ev sahipliği yaptık. Yoğun bir katılımın olduğu turnuvada kalabalık bir seyirci kitlesi ağırladık. Bu güzel organizasyonda derece giren sporcularımızı okullarımızı kutluyorum ve bize destek olan Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun’a teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan müsabakalar sonunda Birol Polat İlk Öğretim Okulu 1., Kemal Hatipoğlu, 2., Alakova İlk Öğretim Okulu ise 3. oldu. Ferdi olarak dereceye giren sporcular ve okulları ise şöyle: 32 Kg: Mevlüt Aksoy (Birol Polat İlk Öğretim Okulu) Ali Ertekin (Kemal Hatipoğlu İlk Öğretim Okulu), Durukan Özkan (Mimar Sinan İlk Öğretim Okulu), 35 Kg: Ahmet Altan (Mimar Sinan İlk Öğretim Okulu), Mehmet Ali Çalımlı (Zeki Altındağ İlk Öğretim Okulu), Kaan Ayrancı (Fethiye Onsun İlk Öğretim Okulu), 38 Kg: Halit Mınık (Şükriye Onsun İlk Öğretim Okulu), Samet Karaboğa (Zeki Altındağ İlk Öğretim Okulu), Bülent Kocabıyık (Alakova İlk Öğretim Okulu) 42 Kg: Cihat Uman (Lütfi Kulluk İlk Öğretim Okulu), İbrahim Sert (Hacıveyiszade Ahmet Haşhaş İlk Öğretim Okulu), Bahattin Karaman (Alakova İlk Öğretim Okulu).
47 Kg, Ali Doğan (Alakova İlk Öğretim Okulu), Abdülkerim Özkul (Saraçoğlu Ahmet Haşhaş İlk Öğretim Okulu), Mustafa Duran (Alakova İlk Öğretim Okulu). 53 Kg: Ahmet Özkış (Mimar Sinan İlk Öğretim Okulu) Alper Erduran (Selçuklu Toki İlk Öğretim Okulu), Yusuf Tuş (Niyazi Usta İlk Öğretim Okulu). 59 Kg: Münir Meral (Kemal Hatipoğlu İlk Öğretim Okulu), Selman Kaymak (Birol Polat İlk Öğretim Okulu), Rafet Özşahin (Birol Polat İlk Öğretim Okulu). 66 Kg Zafer Karademir (Zeki Altındağ İlk Öğretim Okulu), Yusuf Aktepe (Kocatepe İlk Öğretim Okulu) Hakan Eğren (Şükriye Sert İlk Öğretim Okulu) 73-85 Kg Himmet Akşit (Sel. Ahmet Haşhaş İlk Öğretim Okulu), Hüseyin Şahin (Kemal Hatipoğlu İlk Öğretim Okulu), Tahsin Özden (Kocatepe İlk Öğretim Okulu).
FERHAT TÜRKOĞLU
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.