Yıldız Dağı’na Yılın İlk Karı Yağdı

Yıldız Dağı’na Yılın İlk Karı Yağdı

Sivas’ın prestij projeleri arasında yer alan ve çalışmaları devam eden Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne yılın ilk karı yağdı.    Sivas’ın kış turizmini canlandırması beklenen Yıldız Dağı bölgesinde...

Sivas’ın prestij projeleri arasında yer alan ve çalışmaları devam eden Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne yılın ilk karı yağdı.

    Sivas’ın kış turizmini canlandırması beklenen Yıldız Dağı bölgesinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, yöre halkı da karın gelişini sevinçle karşıladı. Türkiye’nin önde gelen kayak tesislerinden biri olması beklenen Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nde çalışmalar da soğuk havaya rağmen devam ediyor. Günübirlik tesislerin mevsim şartlarından dolayı yetişememesi nedeniyle, vatandaşların kayak merkezinden istifade etmeleri için bölgede, İl Özel İdaresi tarafından 500 metrekare kapalı prefabrik günübirlik tesisin yapımına başlandı.

    Mekanik tesisler ile istasyon kurulumu işlerinin tamamlandığı Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin 2015 yılı Ocak ayı itibari ile kayakseverlerin hizmetine sunulacağı ifade edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.