YHT'nin gittiği yerler, yatırımcıları cezbediyor

YHT'nin gittiği yerler, yatırımcıları cezbediyor

Konya Ticaret Odası Başkanı Öztürk: ''YHT'nin seferlerine başlamasıyla yurtiçinden ve yurtdışından yatırımcıların Konya'ya ilgisi arttı''

Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının hizmete girmesiyle sosyal yaşamdan turizme kadar bir çok alanda görülen değişikliğin, Konya'da sanayiden ticarete ivme kazandırdığı, bu artışın hizmet sektörü başta olmak üzere, Konya esnafına önemli girdiler kazandırdığı, yurt içinden ve yurtdışından yatırımcıların kente olan ilgisini artırdığı bildirildi.
Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YHT'nin seferlerine başlamasıyla yurtiçinden ve yurtdışından yatırımcıların Konya'ya ilgisinin arttığını söyledi.
Konya'nın en önemli sorunu olan ulaşım probleminin Yüksek Hızlı Trenle çözüme kavuşmaya başladığını anlatan Öztürk, ''Konya'nın merkezi bir şehir olması hedefimizde önemli bir katkı sağlayacak olan Konya-Ankara Hızlı Tren hattı şehrimizin ulaşım altyapısı için önemli bir avantajı beraberinde getirmekle birlikte diğer ulaşım projelerimiz için umut vadetmiştir. Hızlı trenin seferlere başlaması diğer ulaşım projelerimizin de önünü açacaktır'' dedi.
Konya'ya olan yatırımcı ilgisinde artış olduğunu ifade eden Öztürk, ''Hızlı tren, orta vadede Konya'ya daha fazla yatırımcıyı çekecektir. Hızlı trenin seferlerine başlaması beklediğimiz gibi ilk etapta Konya turizmine katkı sağlamıştır. Bu artışın hizmet sektörü başta olmak üzere, Konya esnafına önemli girdiler kazandırdığını düşünüyoruz. Ayrıca önümüzdeki dönemde beklentimiz fuarlarımıza daha fazla ziyaretçi gelmesine yöneliktir. Böylelikle, Konya Fuarlarına katılımcı sayısı artacak, şehrimizdeki iş bağlantıları hızlanacaktır'' diye konuştu.
    
-''YHT, Ankara-Konya-Eskişehir birlikteliğini kuvvetlendirdi''-
    
YHT'nin üniversiteler açısından da bir avantajı beraberinde getirdiğine dikkati çeken Öztürk, ''Özellikle Ankara'dan Konya'yı tercih eden öğrencilerin hızlı tren faktörünü göz önünde bulundurduklarını düşünüyoruz. Hızlı trenin sağladığı bir diğer avantaj da, hızlı tren bağlantısı olan üç şehrimiz Konya, Ankara ve Eskişehir'in uluslararası organizasyonlarda birlikte hareket etme imkanı yakalamalarıdır. Bu bölge sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ev sahipliği yapmada İstanbul'a rakip olacaktır'' diye konuştu.
Bu noktadan sonra hızlı trenin katkılarının artırılması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Öztürk, ''Konya-Antalya arası hızlı tren hattının yatırım programına alınması, Konya-Taşucu demiryolu hattıyla liman bağlantısının sağlanması Konya'nın sanayi ve ticaretini geliştirecek önemli projeler olacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.
    
-''YHT, Konya'yı sadece Başkente değil, Türkiye'nin ticaret merkezi İstanbul'a da yaklaştıracak''-
Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de, Yüksek Hızlı Tren'in modern çağın en önemli ulaşım araçlarından biri olduğunu bildirdi.
Konya-Ankara arasında seferlerine devam eden YHT'nin çok büyük bir nimet olduğunu vurgulayan Büyükhelvacıgil, hızlı trenle birlikte Konya'nın Türkiye'nin ticaret merkezi olan İstanbul'a yaklaşacağını belirtti.
YHT'nin sadece Konya-Ankara hattı olarak düşünülmemesi gerektiğini dile getiren Büyükhelvacıgil, ''Hızlı treni sadece Konya'yı Başkent Ankara'ya yaklaştıran bir proje olarak değil, Ankara-İstanbul, Ankara-İzmir projeleriyle entegre olmuş bir hat olarak düşünmek lazım. Ayrıca Eskişehir-İstanbul hattı tamamlandığında, Konya ile İstanbul arası 12 saatten, 3,5 saate düşecektir. Yani, hatlar tam kapasite ile devreye girdiğinde, Konya'dan yola çıkan bir iş adamı İstanbul'a 3,5 saatte varacaktır. Bu da iş adamlarımız için önemli bir avantaj sağlayacaktır'' dedi.
Büyükhelvacıgil, ayrıca Konya-Antalya hızlı tren hattının tamamlanması ile birlikte Türkiye'nin iki önemli turizm merkezi olan Konya ile Antalya'nın iletişiminin artacağını, bu projenin her iki şehre de önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.
Büyükhelvacıgil, hızlı trenin zaman avantajının yanı sıra hava ve kara yolculuğundan daha emniyetli bir ulaşım aracı olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum